9 Mayıs 2014

Çilekli Kıtır / Crumble



Çilekli Kıtır / Crumble

Malzemeler:

  • 125 gr. tereyağı margarin
  • 2 -3  yemek kaşığı doğal esmer şeker
  • 150 -200 gr. elenmiş un
  • 1 paket vanilyalı puding tozu
  • 1 tutam tarçın
  • Yarım doğal vanilya çubuğu özü (isteğe bağlı)
  • 250 -300 gr. taze çilek
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 - 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 -5 adet taze nane yaprağı
Süslemek için:

  • Yaprak badem vb.
  • Taze nane yaprakları
Hazırlanışı:

1. Çilekleri temizleyin.

Geniş bir kabın içerisine temizlenmiş çilekleri küp vb. şeklinde dilimleyin.

Dilimlenmiş çilekleri, yarım paket vanilyalı puding tozu , 1 yemek kaşığı bal , 1 -2 yemek kaşığı pudra şekeri ve ince doğranmış taze nane yaprakları ile karıştırarak harmanlayın.

2. Derin bir kapta 125 gr. tereyağı / margarini, 150 gr. elenmiş unu, 2 – 3 yemek kaşığı doğal esmer şekeri, yarım paket vanilyalı puding tozunu, 1 tutam tarçını, yarım doğal vanilya çubuğu özünü çırpıcının yüksek devri ile kısa bir süre çırpın.

Hamurun kıtır ve pütürlü kıvama gelebilmesi için 50 gr. kadar elenmiş unu ilave edip hamuru kısa bir süre daha çırpıcının orta devri ile çırpın.

*Pütürlü bir hamur kıtırı elde edebilmek için unun kalitesini göre un miktarı arttırılabilir.

3. Fırına dayanıklı servis kaplarına daha önceden hazırlanan şeker ve puding tozu ile harmanlanmış çilekleri paylaştırın.

Çileklerin üzerine kıtır hamurunu istenilen miktarda serpiştirin

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında Çilekli Kıtır – Crumble tatlısını yaklaşık 30 dakika pişirin.

Çilekli Kıtır - Crumble tatlısını sıcak olarak servise sunun.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com










Popüler Tarifler