24 Şubat 2014

Mandalina Tartolet




Malzemeler:

  • 1 adet yumurta sarısı (M)
  • 125 gr. tereyağı /margarin
  • Yarım su bardağı elenmis pudra şekeri (80 -100 gr.)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı portakal suyu
  • 250 elenmiş un
  • 1 tatlı kasıgı kavrulmuş fındık tozu
Portakallı puding:

  • 1 paket vanilyalı puding (500 ml. süt için)
  • 300 -350 ml. portakal suyu
  • 1 - 2 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 1 yemek kaşığı ince esmer doğal şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı / margarin
  • 6 -7  damla portakal aroması
Süslemek için:

  • 350 gr. mandalina konserve (süzme - hafif şuruplu)
  • 2 adet yumurta beyazı (M)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 – 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:

1. Tartolet hamuru

Derin bir kaba pudra şekerini eleyip, tereyağını / margarini küp şeklinde kesin pudra şekerine ilave edin.

*Tereyağı / margarin sıcaklığı buzdolabı sıcaklığında olmalıdır.

1 fiske tuz, 1 paket vanilya şekeri, 1 adet yumurta sarısı, 1 çay kaşığı portakal suyu, kavrulmuş fındık tozu ve elenmiş unu da tartolet hamuruna ekleyip el ile pürüzsüz bir tartolet hamuru yoğurun.

Hamuru temiz bir folyaya sarın, dinlenmesi için buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin.

Tartolet kaplarını tabanını ve yanlarını yağlayın. Tartolet kaplarının taban kısmına daire şeklinde yanmaz kağıt yerleştirin.

Tartolet hamurunu,  tartolet kalıbının çap ölçüsünü dikkate alarak ve hamurun kalıbın  yanlarını da kaplayacak büyüklükte olmak üzere ve yaklaşık yarım mm kalınlıkta açın.

Kesilen daire tartolet hamurunu tartolet kalıplarına yerleştirip tabanı bir kac yerinden delin.

Kalıpların orta kısmına yanmaz kağıtlar yerleştirin,  hamurun kabarmaması ve ağırlık yapması için de kuru baklagiller ile kaplayın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 - 20 dakika tartoletleri pişirin.

Baklagiller ve yanmaz kağıdı kaldırıp tabanın pişmesi içinde yaklaşık 8 - 10 dakika kadar tekrar fırında pişirin.

Tartoletleri kalıpları ile birlikte soğuması için dinlendirin.

Soğuyan tartoletleri kalıptan çıkarın.

2. Portakallı Puding

Küçük bir tencerede, orta ateşte, portakal suyu, ince toz şeker, ince esmer doğal şeker, vanilyalı puding tozunu sürekli karıştırarak portakallı puding pişirin.

*Puding kıvamının koyu olduğu düşünülüyorsa bir miktar daha portakal suyu ilave edilebilir.

Pişen pudinge 1 tatlı kaşığı tereyağı / margarin ilave edip tekrar kısa bir süre portakallı pudingi karıştırın.

Portakallı pudinge 6 – 7 damla portakal aroması ilave edip karıştırın.

Portakallı pudingi kısa bir süre ılıması için dinlendirin.

3. Konserve mandalinanın suyunu süzün.

Cam bir kapta 2 adet yumurta beyazını, 1 paket vanilya şekeri ve 2 - 2, 5 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpıcının yüksek devri ile kar halini alana kadar çırpın.

Portakallı pudingi tartoletlere döşeyin, üzerini mandalinalar ile süsleyin.

Daha önceden hazırlanan beze ile mandalina tartoletleri süsleyin.

Önceden ısıtılan fırında yaklaşık 200 derecelik fırında yaklaşık 4 - 5 dakika daha bezeyi hafif kızartın.

Mandalina tartoletlerin yanlarını pudra şekeri ile süsleyin.

*Mandalinaların daha parlak bir görünüm alması isteniyorsa hazırlanacak bir şerbet ile, şerbeti püskürtme yöntemi ile mandalinalar parlatılabilir veya mandalinaların üzeri jöle ile kaplanabilir.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com





21 Şubat 2014

Tahin, Tarçın, Tatlı




Malzemeler:

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1 yemek kaşığı tereyağı / margarin
  • 1 adet yumurta
  • 150 -200 gr. tahin
  • 3 - 4  yemek kaşığı ince toz şeker
  • 1 - 1,5 yemek kaşığı tarçın 
Şerbet:
  • 1 su bardağı ince toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı limon suyu

Süslemek için:
  • Pudra şekeri
  • Dondurma, krem şanti vb.
Hazırlanışı:

Küçük bir tencerede 1 su bardağı ince toz şeker, 1 su bardağı su ile şerbet hazırlayın, yarım çay kaşığı limon suyu ekleyip şerbeti ılıması için dinlendirin.

Tereyağını / margarini eritin.

Küçük bir kasede erimiş tereyağını / margarini, 1 adet yumurta ile kısa bir süre çırpın.

Ayrı bir kasede tahini , 3 – 4 yemek kaşığı ince toz şekerle karıştırın.

Çalışma tezgahına iki adet baklavalık yufka yayın.

* Daha sonra kullanılmak üzere iki adet baklavalık yufkayı ayırınız.

Baklavalık yufkaların üzerine bir mutfak fırçası ile  yumurtalı tereyağı sürün. Şekerli tahini yayın. Şekerli tahinin üzerini bol miktarda tarçın serpin.

Aynı işlemi baklavalık yufkaların ve malzemelerin tamamı bitene kadar, her kat için tekrarlayın.

Son iki katı daha önceden ayrılan iki adet yufka ile şekerli tahinli tarçınlı yufkaların üzerine sade olarak yayın.

Bir mutfak fırçası ile tereyağlı yumurta ile Tahin Tarçın Tatlının üzerini parlatın.

Tahinli, Tarçınlı yufkaları yaklaşık 8 cm`lik pasta çemberi yardımı ile daire şeklinde keserek yanmaz kağıt döşenmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Tahin Tarçın Tatlıyı yaklaşık 12 - 15 dakika pişirin.

Tahin, Tarçın, Tatlıyı ilk ısısı geçtikten sonra ılık şerbet ile şerbetleyip parlatın.

Tahin, Tarçın, Tatlıyı pudra şekeri, dondurma, krem şanti vb. ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com




20 Şubat 2014

Kakaolu Waffle



Kakaolu Waffle

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı / margarin
  • 2 – 2,5  çay bardağı ince toz şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 1 -2  tutam tarçın
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 150 gr. yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 - 2 su bardağı elenmiş un
  • 2 - 3 yemek kaşığı kakao
Süslemek için: Pudra şekeri, dondurma, reçel vb.

Hazırlanışı:

Derin bir kapta 4 adet yumurta , ince toz şeker, 1 fiske tuz ve vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene ve köpürene kadar çırpın.

Oda sıcaklığında erimiş tereyağı / margarini şekerle çırpılmış yumurtalara ilave edip pürüzsüz bir krema halini alana kadar  çırpma işlemine devam edin.

Yoğurt  ve sütü de kakaolu Waffle hamuruna ilave edin hamuru kısa bir süre daha hamuru çırpın.

Unu kabartma tozu ile eleyerek harmanlayın.

Elenmiş unu ve kakao ve tarçını waffle hamuruna ilave edip kakaolu waffle hamurunu kısa bir süre daha pürüzsüz bir waffle hamuru elde edene kadar çırpın.

* Unun kalitesine göre un miktarının çok geleceği düşünülüyorsa hamura önce 1,5 su bardağı un ekleyiniz.

Waffle makinasını önceden ısıtın, bir mutfak fırcası ile tereyağı / margarin ile yağlayıp kakaolu waffleleri pişirin.

Kakaolu Waffleleri pudra şekeri, dondurma, reçel vb. ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com




14 Şubat 2014

Aşkın Rengi Kırmızı



Aşkın Rengi Kırmızı

Malzemeler:

Pandispanya

  • 4 adet yumurta (M)
  • 2 çay bardağı ince toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı /margarin
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı elenmiş un
Krema:

  • 250 gr. sıvı krema
  • 3 – 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet doğal vanilya çubuğu
  • 1 paket krema sıkıştırıcı
Süslemek için:

  •  7 - 8 yemek kaşığı kırmızı orman meyveleri marmelatı vb.
  • 2 adet yaprak jelatin
  • 2 -3 yemek kaşığı soğuk su
* Tek kişilik pasta çemberleri vb.

Hazırlanışı:

1. Yumurtanın beyazlarını ve sarılarını ayırın.

Derin cam bir kapta yumurta beyazlarını, 1 fiske tuz , 1 paket vanilya şekeri, 2 çay bardağı ince toz şeker ile çırpıcının yüksek devrinde şekerler eriyene ve yumurta beyazları kar halini alana kadar çırpın.

Kar halinde çırpılan şekerli yumurta beyazlarına yumurta sarılarını ekleyip pasta karıştırma spatulası ile yavaş hareketlerle karıştırın.

Unu ve kabartma tozunu eleyin.

Şekerli yumurtalı kremaya elenmiş unu ekleyin, tekrar kısa bir süre pasta karıştırma spatulası ile geniş açılarla pandispanya hamurunu kısa bir süre karıştırın.

Tereyağı / margarini eritin, ılıtın.

Erimiş tereyağını / margarini de pandispanya hamurunun kenarlarına doğru ilave edip pasta karıştırma spatulası ile son kez yavaş hareketlerle geniş açılarla tereyağı / margarini kısa bir süre yavaşça , pandispanya hamurunu söndürmemeye özen göstererek karıştırın.

Dikdörtgen şeklindeki fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyip pandispanya hamurunu fırın tepsisine döşeyin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pandispanya hamurunu yaklaşık 20 - 25 dakika pişirin.

Pandispanya hamurunu soğuması için dinlendirin.

*Tek kişilik pasta çemberleri yerine 26 cm`lik kilitli kek kalıbı kullanılabilir.

2. Derin bir kapta 250 gr. sıvı kremayı 3 -4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket krema sıkıştırıcı toz ile çırpın.

Vanilya çubuğunu bir bıçak yardımı ile ikiye bölün, vanilya özünü çırpılan kremaya ekleyin.

Çırpılan sıvı kremadan 100 gr. kadar ayırıp, 2 -3 yemek kaşığı kırmızı kara orman meyve marmelatı ile karıştırın.

3. Daha önceden hazırlanan pandispanyadan tek kişilik pasta çemberleri ile küçük
„ Aşkın rengi kırmızı“ pasta tabanları kesin.

Pasta tabanlarını çemberlerine yerleştirip üzerlerine ince bir tabaka kırmızı kara orman meyve marmelatı sürün.

4. Krema sıkma torbasına daha önceden hazırlanan çırpılmış beyaz  ve pembe kremayı yerleştirip “Aşkın rengi kırmızı” pasta tabanlarının üzerine pasta çemberlerinin üzerinde yarım mm`lik boşluk kalana dek kremayı döşeyin.

5. 2 adet yaprak jelatini yumuşayabilmesi için içerisinde soğuk su bulunan bir kabın içerisinde bekletin.

Küçük bir tencerede artan 3 - 4 yemek kaşığı kırmızı kara orman meyveli marmelatı yaklaşık 2 -3 yemek kaşığı su ile seyreltip orta ateşte pişirin.

Yumuşayan jelatinlerin suyunu elinizle sıkın, pişen kırmızı orman meyveli marmelatın içerisinde jelatinleri eritin.

Jelatinli kırmızı orman meyveli marmelatı ince elekli bir süzgeçte süzerek pürüzsüz bir jöle hazırlayın.

5. Hazırlanan kırmızı jöleyi pasta çemberindeki yarım mm`lik boşluklara kremanın üzerini örtecek şekilde ince bir tabaka halinde döşeyin.

Aşkın Rengi Kırmızı pastaları yaklaşık 5 -6 saat buzdolabında dinlendirin, kara orman meyveleri vb. ile süsleyerek servise sunun.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com





9 Şubat 2014

Bisküvi Cha Cha

 



Malzemeler:

  • 2 adet yumurta (M)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • Bıçak ucuyla karanfil tozu
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu
Hazırlanışı:

Derin bir kapta 2 adet yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, 2 paket vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile köpürene ve açık renkli koyu kıvamda krema halini alana dek yaklasik 8-10 dakika çırpın.

Yarım su bardağı un, 1 fiske tuz ve karanfil tozunu eleyerek harmanlayın.

Elenmiş karanfilli unu şekerli yumurtalı kremaya ikinci kez eleyin, çırpıcının devrini düşürün kısa bir süre Bisküvi Cha Cha hamurunu çırpın.

Bisküvi Cha Cha hamuruna 1 tatlı kaşığı mısır unu karıştırıp son kez çırpıcının düşük devri ile kısa bir süre daha hamuru çırpın.

Fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.

Akıcı puding kıvamındaki Bisküvi Cha Cha hamurunu bir tatlı kaşığı yardımı ile 1 -2 cm aralıklarla tepsiye küçük daireler şeklinde yerleştirin.

*Hamurun artması  durumunda ikinci bir tepsi kullanmanız önerilir.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Bisküvi Cha Cha `ları yaklaşık 12 -15 dakika pişirin.

Pişen Bisküvi Cha Cha`ları soğuması için dinlendirin.

Bisküvi Cha Cha`ları  pudra şekeri ile süsleyin.

En güzel dans

Bir parça “ Bisküvi Cha Cha “

Sen neredeysen, ben orada

Cha Cha Cha...

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com







8 Şubat 2014

Baton Cocos Pasta

Baton Cocos Pasta

Malzemeler:
Pandispanya Hamuru

  • 3 adet yumurta (M)
  • 1, 5 – 2  çay bardağı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • Yarım limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
*Baton kek kalıbı  ölçüsü : 26 cm x 11,5 cm

Krema:

  • 1 / 2 litre süt
  • 1 su bardağı ince tozşeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 3 – 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 - 4 yemek kaşığı hindistan cevizi (cocos) rendesi
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı / margarin
  • 300 -350 ml  sıvı krema
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket krema sıkıştırıcısı
  • 5 – 6 yemek kaşığı vişne marmelatı vb.
Süslemek için :

  • Hindistan cevizi rendesi vb.
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı:

Pandispanya Hamuru:
 
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Cam derin bir kapta yumurta beyazlarını çırpıcının yüksek devri ile yumurta beyazları sertleşene ve kar halini alana kadar çırpın. Kar halinde çırpılan yumurta beyazlarını daha sonra kullanmak üzere buzdolabında kısa bir süre bekletin.

*Küçük bir kasede vb. 2 yemek kaşığı sıcak suyu 1 yemek kaşığı portakal suyu ile karıştırın.

Derin bir kapta yumurta sarıları, portakal suyu ile karıştırılmış sıcak su, 1, 5 -2 çay bardağı ince toz şeker, 1 fiske tuz ve isteğe bağlı olarak yarım limon kabuğu rendesini çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene ve açık renkli bir krema halini alana kadar köpürterek çırpın.

*Unu mısır nişastası ile eleyerek harmanlayın.

Krema halinde çırpılan şekerli yumurta sarılarına elenmiş un – mısır niştasını,
1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu ve kar halinde çırpılan yumurta beyazlarını ekleyip tahta bir kaşık veya pasta karıştırma spatulası ile yavaş hareketlerle ve geniş açılarla Baton Cocos Pasta hamurunu kısa bir süre karıştırın.

Baton kek kalıbının tabanına yanmaz kağıt döşeyin, kalıbın yanlarını yağlayıp unlayın.

Baton Cocos pandispanya hamurunu baton kek kalıbına döşeyin.

Önceden ısıtılmış 180 – 190  derecelik fırında yaklaşık 45 - 50 dakika Baton Cocos pandispanyayı pişirin.

Baton  Cocos Pasta / pandispanyayı soğuması için dinlendirin.

Krema :

Küçük bir kasede  100 ml.  sütü 3 – 4  yemek kaşığı mısır nişatası ile pürüzsüz bir şekilde çırparak karıştırın.

Küçük bir tencerede 400 ml. sütü, 1 su bardağı ince toz şekeri, 1 paket vanilya şekeri ve 1 fiske tuz ile pişirin.

Pişen süte mısır nişatası ile karıştırılmış sütü ilave edip orta ateşte kısa bir süre daha tahta  bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyu kıvamda bir muhallebi elde edene dek karıştırın.

Hazırlanan mısır nişastalı muhallebiye 1 adet yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin kısa bir süre tahta bir kaşıkla karıştırın.

Mısır nişastası ile hazırlanan muhallebiye 3 - 4  yemek kaşığı hindistan cevizi (cocos) rendesini ilave edin,

Mısır nişastalı muhallebiyi soğuk su bulunan bir başka tencerenin üzerinde ara sıra karıştırarak soğutun

300 -350 ml. sıvı kremayı , 3 – 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket krema sıkıştırıcısı ile çırpın.

Soğuyan ve katılaşan mısır nişastalı muhallebiyi bir yemek kaşığı muhallebi, 1 yemek kaşığı çırpılmış krema olmak üzere  tekrar çırpıcının yüksek devri ile malzemeler bitene kadar çırpın.

Baton Cocos Pasta :

Baton  cocos pandispanyayı bıçak ile yataydan üç eşit parça olacak şekilde kesin.

Taban pandispanyanın üzerini önce vişne marmelatı ile kaplayıp bir miktar krema ile döşeyin.

Orta kat pandispanyanın önce tek tarafını vişne marmelatı ile kaplayıp , vişne marmelatlı kısmını kremanın üzerine gelecek şekilde yerleştirin, üst yüzeyi  tekrar visne marmelatı ile kaplayın.

İkinci / orta kat vişne marmelatlı yüzeyin üzerini de bir miktar krema ile döşeyin.

Üçüncü kat pandispanyanın tek yüzeyini vişne marmelatı ile kaplayıp orta kat kremanın üzerini kapatın.

Artan  krema ile baton cocos pastanın yanlarını ve üst yüzeyini kaplayıp, hindistan cevizi / (cocos) rendesi ve az miktarda pudra şekeri ile Baton Cocos Pastayı arzu edilen şekilde süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com

Popüler Tarifler