25 Ocak 2015

Yoğurtlu Kayısılı Islak Kek


Yoğurtlu Kayısılı Islak Kek

Malzemeler :
  •          250 gr. tereyağı / margarin
  •          2 adet yumurta (M)
  •          2 adet yumurta sarısı (M)
  •          125 -150 gr. toz şeker
  •          1 fiske tuz
  •          1 paket vanilya şekeri
  •          1 küçük kahve fincanı badem tozu
  •          200 gr. sade yoğurt
  •          1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  •         1 çay kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu şekerlemesi tozu
  •          10 - 15 adet şerbet ile ıslatımış yumuşak kuru kayısı/kayısı soft
  •          125 - 150 gr. elenmiş un
  •          125 gr. mısır nişastası
  •          1 yemek kaşığı patates unu

* Kek kalıbını yağlamak için tereyağı / margarin ve 1 yemek kaşığı badem tozu

Hazırlanışı:

Derin bir kapta oda sıcaklığındaki 250 gr. tereyağı / margarini , 1 fiske tuz ve 1 paket vanilya şekeri ile kısa bir süre çırpıcının yüksek devri ile krema halini alana kadar çırpın.

Çırpılmış tereyağı / margarin ince toz şekeri ekleyip şekerler eriyene dek çırpma işlemine devam edin.

Toz şeker ile çırpılmış krema halindeki tereyağı / margarine  önce  1 adet yumurta ekleyip çırpma işlemini beş dakika kadar daha sürdürün. Daha sonra 1 adet yumurta sarısı , 1 adet yumurta daha sonra tekrar 1 adet yumurta olmak üzere Yoğurtlu Kayısılı Islak Kek kremayı her eklenilen yumurta için beş dakika çırpma islemi şeklinde devam edin.

Yoğurtlu Kayısılı Islak Kek hamuruna 200 gr. yoğurt, 1 küçük kahve fincanı badem tozunu, 1 çay kaşığı kurutulmuş portakal kabuğu şekerlemesi tozunu ilave edip kısa bir süre daha malzemeler birbirinin içine girene ve kek hamuru krema halini alana kadar çırpın.

1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 125 - 150 gr. unu harmanlayın ve Yoğurtlu Kayısılı Islak Kek hamuruna ekleyin, kısa bir süre hamuru çırpın.

125 gr. mısır nişastasını da Yoğurtlu Kayısılı Islak Kek hamuruna eleyip kısa bir süre hamuru çırpma islemine devam edin.

Soft kayısı kısaca islem görmüş yumusak ıslak kayısıları uzunlamasına veya istenilen şekilde küçük olacak şekilde kesin.

*Kayısı soft elde edebilmek için kuru kayısıları sıcak şerbet ile yaklaşık yarım saat kadar ıslatın daha sonra şerbetli kayısıları şerbetini süzün.

Yoğurtlu Kayısılı Islak Kek hamuruna işlem görmüş şerbetli kayısıları ekleyin tahta bir kaşık veya mutfak spatulası ile hamuru karıştırın.

* Unun kalitesine göre veya yumurtaların büyüklüğüne göre  un miktarının az geldiği düşünülüyorsa Yoğurtlu Kayısılı Islak Kek hamuruna bir miktar daha un ekleyiniz.

Yoğurtlu Kayısılı Islak Kek hamuruna 1 yemek kaşığı patates unu eleyin mutfak spatulası ile hamuru karıştırın.

Tereyağı / margarin ile yağlanmış kek kalıbını badem tozu ile kaplayın.

Yoğurtlu Kayısılı Islak Kek hamurunu badem tozu ile kaplamış kek kalıbına döşeyin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Yoğurtlu Kayısılı Islak Keki yaklaşık 45 - 50 dakika pişirin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com


Popüler Tarifler