27 Ocak 2016

Elmalı Kurabiye




Elmalı Kurabiye

Malzemeler:
·         1 adet yumurta
·         1 adet yumurta sarısı
·         2 yemek kaşığı tereyağı / margarin
·         1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
·         1 küçük kahve fincanı yoğurt
·         2 - 2, 5 küçük kahve fincanı tozşeker
·         1 paket vanilya şekeri
·         1 fiske tuz
·         Yarım çay kaşığı limon suyu
·         1 paket kabartma tozu
·         1 yemek kaşığı mısır nişastası
·         16 - 18 yemek kaşığı elenmis un

Elmali iç malzeme:
·         3 adet elma
·         2 tatli kaşığı limon suyu
·         2 - 4 yemek kaşığı  kırılmış veya toz ceviz içi
·         1 - 2 yemek kaşığı akçaağaç surubu / Maple Syrup / Ahorn Sirup
·         1 tatlı kaşığı tereyağı
·         2 - 3 yemek kaşığı toz şeker veya doğal esmer şeker
·         2 tatlı kaşığı tarçın

Süslemek için:
·         Pudra şekeri
* Kurabiyelerin üzerine isteğe bağlı olarak 1 adet yumurta akı sürülebilir

Hazırlanışı:

1. Elmalı İç Malzemenin Hazırlanışı:

Üç adet orta büyüklükte elmayı temizleyip , kabuklarını soyun.

Elmaları rendeleyin, limon suyu ile ıslatın.

Rendelenmiş elmalara,  akçaağaç şurubu / Maple Syrup / Ahorn Sirup , tozşeker veya doğal esmer şeker ve cevizi içini ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.

Elmali iç malzemeye tarçını ilave ederek soğuması için dinlendirin.

*İsteğe bağlı olarak elmalı iç malzemeye  kurutulmuş cranberry ilave edilebilir. 

Elmali Kurabiye Hamuru:

Derin bir kapta tereyağı, tozşeker , 1 küçük kahve fincanı yoğurt, 1 küçük kahve fincanı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı, 1 fiske tuz , yarım küçük çay kaşığı limon suyu ve vanilya şekerini çırpıcının orta devri ile krema halini alana kadar çırpın.

Elmali kurabiye hamuruna mısır nişatası, kabartma tozu ve önce 15 - 16 yemek kaşığı  (tepeleme) elenmiş unu ekleyerek hamuru el ile yoğurun.

Un Miktarının az gelmesi durumunda elmalı kurabiye hamuruna 2 yemek kaşığı kadar daha elenmiş un  ilave ederek el ile yoğurun.

*Tüm malzemeler çırpıcı kullanmadan el ile de yoğurulabilir.

Elmalı kurabiye hamurunu temiz bir folyoya sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Elmali kurabiye hamuruna resimde görülen şekilleri verebilmek için çalışma tezgahını unlayın, merdane ile dikdörtgen şeklinde hamuru uzunlamasına açın, elmali iç malzemeyi yerleştirin, dikdörgen hamurun  artan kısmına bıçak ile şeritler kesin, kurabiyeyi elmali iç malzemenin bulunduğu kısımdan başlayarak rulo şeklinde sarın.

İsteğe bağlı olarak elmalı kurabiyelerin üzerine bir mutfak fırçası yardımı ile yumurta beyazı sürün.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında elmalı kurabiyeleri yaklaşık  20 dakika pişirin.

Elmalı kurabiyeleri kısa bir süre dinlendirip pudra şekeri ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com


Popüler Tarifler