29 Ağustos 2016

Karpuzlu Yoğurt

Karpuzlu Yoğurt

Malzemeler:

·         1,5 - 2  çay bardağı karpuz suyu (1 büyük dilim karpuz )
·         400 - 450 gr. kaymağı alınmış sade yoğurt
·         5 - 6 yemek kaşığı doğal esmer şeker
·         4 adet kırmızı  yaprak  jelatin

Süslemek için: 

·         Taze karpuz dilimleri
·         Taze nane yaprağı

Hazırlanışı:

Sade yoğurdun  kaymağını ayırın ve suyunu süzün.

Jelatinleri yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir kabın içerisinde bekletin.

Derin bir kapta, 1,5 - 2 çay bardağı karpuz suyu, sade yoğurt ve  5 - 6 yemek kaşığı  doğal esmer şekeri çırpıcının yavaş devri ile  veya el çırpıcısı ile şekerler eriyinceye dek pürüzsüz bir şekilde kısa bir süre çırpın.

Eriyen jelatinlerin suyunu el ile sıkıp küçük bir kapta kısa bir süre kısık  ateşte eritin.

Jelatinlerin yoğurt bulunan derin kapta tekrar donmaması için önce bir kaç kaşık yoğurt i ile karıştırdıktan sonra derin kaptaki  şekerli yoğurt ile tekrar kısa bir süre çırpın.

Karpuz suyu ile hazırlanan şekerli yoğurdu iki üç defa ince tel süzgeçten geçirin.

Cam kase veya bardak vb. kaplara karpuzlu yoğurdu paylaştırın.

Karpuzlu yoğurdu 2 - 3  saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Karpuzlu Yoğurdu taze karpuz dilimleri ve taze nane yaprakları ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin.

PastalarTatlilar.com


 


Popüler Tarifler