7 Ekim 2011

Minik Menekşe Kurabiyeler


Minik Menekşe Kurabiyeler


Malzemeler:

  • 150 gr. oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 75 gr. (yarım su bardağı) pudra şekeri
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
Süslemek için:
  • Kuru üzüm veya kuru kuş üzümü, kuru yaban mersini vb.
  • Bitter çikolata (25 gr.)
 Hazırlanışı:

Derin bir kapta tereyağı/margarin, pudra şekeri ve vanilya şekerini bir çırpıcı yardımıyla krema halini alana ve karışım adeta köpürene kadar kadar çırpın.

Yumurta sarılarını tek tek ekleyip her bir yumurta sarısı için iki dakika kadar daha çırpmaya devam edin.

Unu eleyin , portakal suyu ile birlikte kurabiye hamuruna ekleyin. Kısa bir süre daha çırpıp çok yumuşak hamurunuzu  bir pasta krema sıkma torbasına doldurun.

Krema torbasına uç olarak yıldız şeklinde bir uç takın. Yanmaz kağıt döşenmis bir tepsiye önce minik daire şeklinde hamuru sıkın, daha sonra dairelerin içini doldurun. Ya da tek bir sıkışta minik çiçek şekilleri verecek gibi sıkın ve üzerlerini minik  kuru meyvelerle süsleyin.

Önceden ısıtılmış 180 derecedelik firinda yaklaşık 10-12 dakika pişirin.

*Minik daire seklinde sıkıp ortasını doldurduklarınızın üzerini  ise bitter çikolatayı benmari usulü eritip bir kürdan yardımıyla  çikolatayla kaplayın.

İşte tadına doyamayacağınız birbirinden lezzetli, kıyır kıyır, minik minik menekşe kurabiyeler hazır…


Kolay gelsin, afiyet olsun!          
                                                         PastalarTatlilar.com








Popüler Tarifler