16 Nisan 2012

Ebruli Tarçınlı Parfe



Ebruli Tarçınlı Parfe

Malzemeler:

4 adet yumurta (M)
4 adet yumurta beyazı
200 gr. pudra şekeri
1 paket vanilya şekeri
250 gr. çiğ krema /sıvı krema
1 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı böğürtlen,yaban mersini, frenk üzümü, ahududu, kara dut vb.kara orman meyveleri.

Süslemek için: Tarçın, Kara Orman meyvesi özü veya reçeli

*Parfe kalıpları, baton kek kalıbı veya kupta

Hazırlanışı:

Isıya dayanıklı cam bir kabın içerisinde 4 adet yumurta ve pudra şekerini bir çırpıcı yardımıyla köpürene kadar yüksek devirde çırpın.

Çırpılmış şekerli yumurtalara 1 yemek kaşığı tarçını ekleyip, karışımı sıcak su bulunan bir tencerenin üzerinde benmari usulü , orta ateşte krema halini alana kadar yaklaşık on- on iki dakika kadar tekrar  çırpıcı ile  düşük devirde çırpın.

Koyu Krema halini alan şekerli yumurtaları soğuması için bekletin.

Çiğ kremayı / sıvı kremayı çırpın.

4 adet yumurta beyazını 1 paket vanilya şekeri ile kar halini alana kadar yüksek devirde çırpın.

Soğuyan şekerli yumurtalı kremaya, sıvı kremayı ve çırpılmış yumurta aklarını ilave edip tahta bir kaşıkla hafif karıştırın.

Parfe karışımını özel parfe kalıplarına veya kuplara paylaştırın.

*Ebruli Tarçınlı Parfe dilim dilim sunulmak isteniyorsa baton kek kalıbı kullanın.

1 yemek kaşığı kadar kara orman meyvesi veya meyvelerini  kalıplara paylaştırın.

2 yemek kaşığı kadar meyvenin ise suyunu sıkarak fırça veya çatal  ile tarçınlı parfenin üzerine ebruli şekiller verin.

Ebruli Tarçınlı Parfeyi buzlukta yaklaşık 12 saat donması için bekletin.

Dilim dilim keserek veya kalıpta, kupta dondurma tadındaki  Ebruli Tarçınlı Parfeyi,  Kara Orman meyveleriyle hazırlanmış meyve özü, reçeli vb. ve bol tarçın  ile süsleyin.

Benim Adım

Ebruli

Tarçınlı Parfe

Biraz Gerçek

Biraz Rüya

Dondurma Tadında

Hmmmmmmmm…………… Harika!

Bu ne güzel Dünya!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                             
                            PastalarTatlılar.com









Popüler Tarifler