20 Haziran 2012

Karamelli Frambuaz Panna Cotta


Karamelli Frambuaz Panna Cotta

*4 Kişilik

Malzemeler:
  • 6  adet yaprak jelatin
  • 400 gr. Sıvı krema
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 3 damla rum aroma
  • 10 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı frambuaz Konsantre veya konserve suyu


Üzerini süslemek için:
  • Taze Frambuaz /Ahududu
  • 5 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 2-3 yemek kaşığı  frambuaz Konsantre veya konserve suyu
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Jelatinleri yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir kabın içinde bekletin.

Vanilya çubugunu ortadan ikiye kesip özünü bir bıçak yardımı ile kazıyarak alın.

400 gr. Sıvı krema , vanilya çubuğu özü, 3 damla rum aroma ve 5 yemek kaşığı ince toz şekeri pişirin.

Yumuşayan jelatinleri elinizle sıkın, küçük bir kabın içerisinde bir miktar sıcak sıvı krema ile eritin.

Eriyen jelatinleri sıcak sıvı kremanın içerisinde hafif karıştırın.

5 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı limon suyu ve 2-3 kaşık frambuaz (ahududu) suyunu / konsantresini karamelize edin.

Sufle veya benzer küçük kaplara önce Karamelli Frambuaz Sosu paylaştırın, kısa bir süre ılımasını bekleyin, daha sonra da kaplara sıcak jelatinli sıvı kremayı paylaştırın.

Karamelli Frambuaz Panna Cottayı yaklasik 6-7 saat sertleşmesi için buzdolabında bekletin.

Sertleşen Karamelli Frambuaz Panna Cottayı kaplardan rahatça ve şekli bozulmadan çıkartabilmek için sıcak su bulunan bir kabın içerisinde kısa bir süre bekletip servis tabaklarına alın.

Üzerini taze Frambuaz (Ahududu) ile süsleyin.

5 yemek kaşığı ince toz şeker , 1 çay kaşığı limon suyu, 2-3 yemek kaşığı  frambuaz Konsantre / konserve suyu ile Karamelli Frambuaz Sos hazırlayıp Karamelli Frambuazlı Panna Cottaların üzerini tekrar Karamel Sos ile kaplayın.

*Karamel Sosun renginin daha da kırmızı olması isteniliyorsa yarım çay kaşığı kadar kırmızı gıda boyası kullanılabilir.

Ne zaman Karamelli Frambuaz Panna Cotta yesem !

Böyle kendimden geçerim!

Hoş geldin Tatlım!

Vanilya kokunuz kafamı karıştırıyor....

Hadi bana yine yine, yeni yeni, yine yeni, yine yine

Karamelli Frambuaz Panna Cotta  

Nefis bir tad!
                             
Afiyet olsun, kolay Gelsin!
                                     PastalarTatlilar.com











Popüler Tarifler