6 Temmuz 2012

Pudingli Şeftali Turtası




Pudingli Şeftali Turtası

Malzemeler:

Taban :

  • 250-300 gr. elenmiş un
  • 2 çay bardağı doğal  esmer toz şeker
  • 150 gr. tereyağı /margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım limon kabuğu rendesi veya 5-6 damla limon aroması
Pudingli Krema :

  • 1 büyük su bardağı süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı elenmiş un
  • 1, 5 - 2 çay  bardağı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2-3 adet iri şeftali
  • 2-3 yemek kaşığı kayısı veya şeftali reçeli
Hazırlanışı:

1. Derin bir kapta unu eleyin.

Elenmiş unu oda sıcaklığındaki tereyağı veya margarin ile yoğurun.

Yumurta, doğal esmer toz şeker ve limon kabuğu rendesi (5 - 6 damla limon aroması) ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir taban hamuru hazırlayın.

Hamuru temiz bir torba veya folyaya sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.

2. Pudingli krema hazırmak için önce sütü pişirin, ocaktan alın.

Yumurta sarılarını,1,5 -2 çay bardağı ince toz şeker, vanilya şekeri, yarım su bardağı kadar un ile çırpın, krema haline getirin.

Krema halinde çırpılan yumurta sarıları, un ve toz şekerli karışımı ocaktan alınan sıcak süte yavaş yavaş karıştırın.

Karışımı tekrar ocakta koyulaşana ve puding kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.

Pudingli kremayı soğuması için dinlendirin.

3. Kilitli bir kek kalıbının tabanına yanmaz kağıt döşeyin. Kek kalıbının yanlarını yağlayın.

Dinlenen taban hamurunu kalıbın yanlarını da örtecek büyüklükte açıp, kalıba yerleştirin.

Turta taban hamurunu bircok yerinden delin.

Kilitli kalıba döşenen hamuru tekrar yanmaz kağıtla kaplayıp üzerine ağırlık yapması için baklagiller (kuru bazelye veya fasulye vb.) yerleştirin.

Taban hamurunu yaklaşık 30 dakika kadar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif pişirip üzerindeki baklagilleri alın ve taban hamurunu soğutun.

4. 1 adet şeftaliyi temizleyip , kabuklarını soyun, küp seklinde doğrayın.

Soğuyan taban hamurunun içerisine pudingli kremayı boşaltın.

Küp şeklinde küçük dilimlenen şeftalileri pudingin içerine ekleyin.


Önceden ısıtılmış fırında tekrar 40- 45 dakika kadar Pudingli Şeftali Turtasının yanları kızarana kadar pişirin.

Geri kalan şeftalileri temizleyip ince ince dilimleyin.

  • Kalıbın büyüklüğü ölçüsünde şeftali az geliyorsa 3 adetten daha fazla şeftali kullanmak gerekir.
Pudingli Şeftali Turtasının pişmesine yakın dilimlenmiş şeftalileri yerleştirip 10 dakika kadar daha “Pudingli Şeftali Turtasını”  pişirin.

Pudingli Şeftali Turtasını soğuması için dinlendirin.

Kayısı veya şeftali reçelini bir tencerede ısıtın. Eriyen kayısı veya şeftali reçelini bir fırça yardımıyla Pudingli Şeftali Turtasının üzerini parlatıp süsleyin.


Herkes memnun hayatından yaz gününde

Güzel olan

Mutfaktaki melodi ve mis gibi şeftali kokusu….

Pudingli Şeftali Turtası nefıs bir damak tadı…

Parlayan yıldız yaz gecesinde…

Afıyet olsun, kolay gelsin!



                                                                           PastalarTatlilar.com  


  





Popüler Tarifler