13 Temmuz 2012

Temmuzda Şeftali Omlet

Temmuzda Şeftali Omlet

Malzemeler:

  • 4-5 adet şeftali
  • 4 yumurta (M)
  • 3 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 1,5 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı patates unu (Üzerindeki tepeyi alınız)
Süslemek için:

  • Kayısı veya şeftali reçeli
  • Pudra şekeri veya tarçın
  • Vanilya dondurma
Hazırlanışı:

Şeftalileri yıkayın, kabuklarını soyup ve ince ince dilimleyin.

Derin bir kapta 4 yumurta, ince toz şeker, vanilya şekeri ve 1 fiske tuzu çırpıcı ile yüksek devirde şekerler eriyene ve yumurtalar krema halini alana kadar yaklaşık 8 dakika çırpın.

Süt, elenmiş un ve patates ununu ilave edip tahta kaşıkla hafif karıştırın.


Sufle kalıpları veya ısıya dayanıklı kaseleri vb. yağlayıp "Temmuzda Şeftali Omleti" kaplara paylaştırın.

Temmuzda Şeftali Omlete birer dilim şeftali ilave edin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında “Temmuzda Şeftali Omletin” üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

*Pişmesine yakın geri kalan dilimlenmiş şeftalileri de Temmuzda Şeftali Omletin üzerine ilave edip kısa bir süre daha pişirin.

Şeftalilerin üzerini bir fırça yardımıyla kayısı veya şeftali reçeli ile parlatın.

Üzerini pudra şekeri, tarçın veya dondurma ile süsleyip ılık ılık servise sunun.

Gülecek, konuşacak ve Şeftali Omlet yiyeceksin…

Beni düşüneceksin

Temmuzun Ortasında

Kim bilir ?

Şeftali Omlete

Belki….

Sen de aşık olacaksın !

Afiyet olsun, kolay gelsin!

                                        PastalarTatlilar.com










Popüler Tarifler