26 Temmuz 2012

Böğürtlenli Cheesecake





ğürtlenli Cheesecake

Malzemeler:

Cheesecake Taban Hamuru :

  • 250 – 280 gr. elenmiş un
  • 130 gr. tereyağı /margarin
  • 1,5 çay bardağı ince toz şeker
  • 1 yumurta (M)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • Yarım limon kabuğu rendesi
 Cheesecake Dolgu Malzemeleri :

  • ½ litre süt
  • 1 – 1,5 çay bardağı ince irmik
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 750 gr. Labne peynir veya süzme yogurt
  • 4 adet yumurta (M)
  • 1 paket pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
 Süslemek için:

  • 250 gr. Böğürtlen
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı:

1. Derin bir kapta unu eleyin, tereyağını küçük  küp şeklinde doğrayın.

İnce toz şeker, 1 adet yumurta, bir fiske tuz, vanilya şekeri ve limon kabugu rendesini ilave edip elinizle kulak memesi yumusaklığında pürüzsüz bir Cheesecake  taban hamuru yoğurun.

Hamuru temiz bir torbaya koyup dinlenmesi için 30 dakika buzdolabında bekletin.

2. Yarım litre sütü pişirin.

1 -1,5 çay bardağı irmik, 1 paket vanilya şekerini ve 1 yemek kaşığı ince toz şekeri pişen süte yavaş yavaş ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak irmik lapasi şeklinde bir muhallebi hazırlayın.

Pişen irmikli  muhallebiye yarım limon kabuğu rendesi ilave edip soğuması için dinlendirin.

3. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın.

4 adet yumurta beyazını , 1 fiske tuz ile çırpıcı ile yüksek devirde yumurta beyazları kar halini alana kadar çırpın.Dinlenmesi için 10 dakika buzdolabında bekletin.

Derin bir kapta 750 gr. Labne peyniri veya katı süzme yoğurdu, daha önceden pişirilen irmikli muhallebiyi, 1 paket pudra şekerini, 4 adet yumurta sarısını , 1 paket vanilya şekeri, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 yemek kaşığı ince toz şekeri çırpıcının orta devrinde yaklaşık 7-8 dakika kadar çırpın.

Chesecake dolgu kremasına yumurta aklarını ilave edin, karışımı tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırın.

Chesecake dolgu malzemesini dinlenmesi için 10 dakika buzdolabında bekletin.


5. Kilitli bir kek kalıbının (26 veya 28 cm çapında) tabanına yanmaz kağıt döşeyin.

Kalıbın yanlarını yağlayıp unlayın.

Cheesecake taban hamurunu bir miktar un yardımı ile açın, kalıbın yanları da dahil olmak üzere hamuru kalıba çanak şeklinde döşeyin.

Kilitli kalıba döşenen cheesecake taban hamurunun üzerini tekrar yanmaz kağıtla döşeyin. Yanmaz kağıdın üzerine ağırlık yerleştirin. (kuru baklagiller; kuru fasülye veya kuru bezelye vb.)

Taban hamurunu önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

Pişen cheesecake taban hamurunun üzerinden ağırlıkları ve yanmaz kağıdı ayırıp, soğumasi için dinlendirin.

6. Kilitli kek kalıbında  önceden pişen taban hamuruna Chesecake dolgu kremasını döşeyin.

Yıkanmış ve temizlenmiş bögürtlenler ile üzerini süsleyin.




*İsteğe bağlı olarak, böğürtlenleri taban hamurunun üzerine döşeyip daha sonra cheesecake dolgu malzemesi ilave edilebilir veya böğürtlenler cheesecake dolgu malzemesi ile karıştırılıp taban hamurunun üzerine döşenebilir.

Böğürtlenli Cheesecake`i önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında tekrar yaklaşık 1 saat , bögürtlenli cheesecake`in üzeri kızarana kadar pişirin.

*Pişme sırasında fırının kapağını açmamaya özen gösterin.

*Fırında Böğürtlenli Cheesecake piştikten sonra ılıyana kadar fırının kapağı yarım açık şekilde fırında dinlendirin.

Böğürtlenli Cheesecake`i pudra şekeri ile süsleyin.

Onu bunu bilmem anlamam !

Seni kendime sakladım.

İyiyiyim, iyiyim !

Biraz Böğürtlenli Cheesecake`ten hoşlanıyorum , o kadar!

Fırında Böğürtlenli Cheesecake “

Damak tadının farkında olanlar ve  damak çatlatan tarif arayanlar için enfes !

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                   PastalarTatlilar.com













Popüler Tarifler