8 Ağustos 2012

Armutlu Tatlı Pizza



Armutlu Tatlı Pizza

Malzemeler:

  • 250 gr. elenmiş un
  • 125. gr. tereyağı /margarin
  • 1 çay bardağı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 2 -3 damla limon aroması
  • 1 adet yumurta (M)
İç malzeme:

  • 4 adet armut
  • 1- 1,5 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm vb.
Süslemek için:

  • Pudra şekeri
  • Yumurta beyazı
  • Dondurma vb.
Hazırlanışı:

Derin bir kaba unu eleyin.

Elenmiş unu, ince toz şeker, vanilya şekeri ve tuz ile harmanlayıp unun ortasını havuz şeklinde açın.

Yumurtayı ve tereyağını veya margarini küçük küp şeklinde kesip ilave edin.

El ile pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

*Unun kalitesine göre daha fazla un ilave eklemek gerekiyorsa bir miktar daha un ilave edilebilir.

Pizza tart hamurunu temiz bir folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Armutları temizleyin, kabuklarını soyun ve küp şeklinde vb. dilimleyin.

Dilimlenmiş armutları 1 tatlı kaşığı limon suyu ile yavaş hareketlerle karıştırın.

Fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.

Çalışma tezgahını hafif unlayıp tatlı pizza hamurunun yaklaşık 2/3 ünü olmasını istediğiniz büyüklükte yaklaşık 1 cm kalınlığında tatlı pizza hamurunu açın.

Armutları ve kuru üzümleri vb. hamurun üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakacak şekilde döşeyin.

Armutların üzerine 1 -1,5 yemek kaşığı kadar toz şeker serpiştirin.

Hamurun yanlarını hafif içeri doğru kapatın.

Armutlu Tatlı Pizzanın yanlarına bir fırça ile yumurta akı sürün.

Daha önceden ayrılan tatlı pizza hamur parçasını armutların üzerine irice rendeleyin.

Önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında üzeri ve yanları kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Armutlu Tatlı Pizza ılıdıktan sonra yanlarını pudra şekeri ile kaplayın. Dondurma ile servise sunun.

Sen ey hoş kokulum!

Armutla karışık Tatlı Pizza !

Kıyır kıyır nefis bir tad, akıl bırakmıyor başta!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                            PastalarTatlilar.com









Popüler Tarifler