Jöleli Hayali Mor
Malzemeler:
Taban Kek Hamuru:
- 4 adet
yumurta sarısı
- 4 adet
yumurta beyazı
- 80 gr-
100 gr. elenmiş un
- 100
gr. ince toz şeker
- 1
yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya şekeri
Krema
- 125 gr. mascarpone
- Yarım su bardağı süzme yoğurt
- 400 gr. sıvı krema
- 25 -30 gr.toz jelatin
- 4- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya şekeri
- 125 gr. taze yaban mersini
Süslemek için:
- Kırmızı
jöle / jel
- Frank
üzümü suyu veya vişne, karadut vb.)
- Taze Yaban
Mersini
1.Ön Hazırlık:
Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırın.
Yumurta beyazlarını, cam bir kapta ve çırpıcının yüksek devrinde kar halini
alana kadar çırpın.
Derin bir kapta yumurta sarıları, vanilya şekeri ve ince toz şekerini, çırpıcının yüksek
devrinde , şekerler eriyene ve koyu köpüklü
krema halini alana kadar çırpın.
Daha önceden çırpılan yumurta aklarını, unu ve mısır nişastasını çırpılmış
şekerli yumurta sarılarına ilave edip tahta bir kaşıkla ve yavaş hareketlerle malzemeler
birbirinin içine geçecek şekilde taban kek hamurunu karıştırın.
Yuvarlak kilitli kek kalıbının
tabanına yanmaz kağıt döşeyin.
Taban kek hamurunu kalıba döşeyin, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında
yaklaşık 25 -30 dakika “Jöleli Hayali Mor” taban kekini pişirin.
Pişen taban keki soğutun, yanmaz kağıdı taban kekten ayırın.
Taban keki pasta çemberinin içine yerleştirin.
- Jöleli Hayali Mor” pastası iki kat olarak hazırlanmak isteniliyorsa
yumurta aklarını ve sarılarını ayırmadan çırpılmalı, taban kek hamuruna
yarım çay kaşığı kabartma tozu ilave edilmelidir.
2.Krema:
125 gr. mascarpone , süzme yoğurt, vanilya şekeri ve 2
-3 yemek kaşığı pudra şekerini çırpıcı ile çırpın.
125 gr. taze yaban mersinini temizleyip blender
yardımı ile ezin.
Yaban Mersini püresini ince tel süzgeçten geçirin,
mümkün olduğu kadar pürüzsüz bir sos haline getirin.
Yaban mersini sosu 1 yemek kaşığı kadar pudra şekeri
ile karıştırın.
2-3 yemek kaşığı kadar sosu daha önce pişirip pasta
çemberine yerleştirilen taban kekin üzerine sürün.
Arta kalan yaban mersini sosu ise toz jelatin ile
yavaşça karıştırıp, pudra şekerli mascarpone yoğurt kremaya ilave edin, çırpıcı
ile kısa bir süre pürüzsüz bir krema elde edene kadar çırpın.
Ayrı bir kapta sıvı kremayı , çırpıcının yüksek
devrinde yaklaşık 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpın.
Çırpılmış sıvı krema ile daha önceden hazırlanan jelatinli
yaban mersini sosu ile hazırlanan mascarponeli kremayı birlestirin.
*Pudra şekeri veya yaban mersinli sos miktarının az
geldiği düşünülüyorsa az miktar daha eklenilebilir.
Hazırlanan kremayı, pasta çemberinin içine yerleştirilen
ve yaban mersini mor sosla kaplı taban kekin üzerine döşeyin.
Hayali Mor Pastayı yaklaşık 5 - 6 saat krema sertleşene
kadar buzdolabında bekletin.
3. Jöleli Hayali
Mor” pasta kreması sertleştikten sonra , temizlenmiş taze yaban mersinleri ile
süsleyin.
Kırmızı jöle / jeli paketin üzerindeki tarife göre
hazırlayın. *Jöleyi hazırlarken erguvani rengi elde edebilmek için su yerine frenk üzümü suyu veya vişne suyu tercih
edilmeli.
Hazırlanan jöle /jel ile “Jöleli Hayali Mor” Pasta kremasının üzerini
kaplayın.
Eflatunla kırmızı arası
Mora çalan vişneçürüğü
Erguvanlar, leylaklar, menekşeler
Düşün ki bir bahçede….
“Jöleli Hayali Mor “
damak tadında….
Bir
dilim sana..
“Ya
hani bana? “
Fena da değil, güzel de değil, lakin muhteşem bir tad !
Hmmmm…”
Afiyet
olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com