16 Mart 2015

Çikolata Kaplı Açma



Çikolata Kaplı Açma

Malzemeler:
  •          260 ml. süt
  •          1 yemek kasigi tereyagi /margarin (üzerindeki tepeyi alınız)
  •          14 gr. kuru toz maya
  •          1 fiske tuz
  •          Yarım çay kaşığı tarçın
  •          3 yemek kaşığı tozşeker
  •          3 adet yumurta sarısı
  •          400 - 450 gr. un


Süslemek için:

·         200 gr. bitter çikolata kuvertür vb.
·         Pasta süsleme dekor şekerleme vb.

Hazırlanışı:

260 gr. süt ve tereyağını / margarini kaynatmadan ılıtın.

Derin bir kapta önce 300 gr. elenmiş un , 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 fiske tuz ve yarım çay kaşığı tarçını  harmanlayın.

Toz şeker ile harmanlanan unun ortasını açın ve ılık tereyağ / margarinli sütü ilave edin.

Açma hamurunu çırpıcının orta devri ile pürüzsüz , cıvık bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika çırpın.

Yumurta sarılarını hamura tek tek ilave edip her yumurta sarısı için hamuru yaklaşık 3 dakika daha çırpma işlemine devam edin.

Açma hamuruna elenmiş 100 gr. daha ilave edip çırpıcının hamur karıştırma uçlarıyla hamuru kaba yapışmayacak kıvama gelene dek karıştırın. Unun kalitesine göre hamurun cıvık olduğu düşünülüyorsa 50 gr. daha un ilave edilebilir.

* Çikolata Kaplı Açma Hamurunun oldukça yumusak bir hamur olmasına özen gösteriniz.

Açma hamurunun bulunduğu kabı temiz bir folyo vb. şekilde hava almayacak şekilde örtün, sıcak bir ortamda yaklaşık yarım saat mayalandırın.

Çalışma tezgahını unlayın.

Mayalanan açma hamurunu çalışma tezgahında yaklaşık yarım cm kalınlığında açın, hamurdan istenilen büyüklükte halka şeklinde kalıplar kesin.

Halka şeklindeki açma kalıplarını yanmaz kağıt yerleştirilen fırın tepsisine aralıklar bırakarak yerleştirin.

Açma halkaları tekrar yaklaşık 1 saat sıcak bir ortamda mayalandırın.

Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında açmaları yaklaşık 12 - 15 dakika pişirin.
Açmaları soğuması için dinlendirin.

200 gr. bitter çikolata kuvertürü sıcak su bulunan bir tencerenin üzerinde benmari usulü eritin.

Eriyen çikolata kuvertür ile açmaları çikolata ile kaplayıp dekor pasta süsleme şekerleri vb. ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!


                                                   PastalarTatlilar.com



Popüler Tarifler