8 Mart 2015

Fındıklı Kek



Fındıklı Kek

Malzemeler:
  •          3 adet yumurta (L)
  •          125 - 130 gr. tereyağı margarin
  •          1 su bardağı toz şeker
  •          1 paket vanilya şekeri
  •          1 fiske tuz
  •          1 paket kabartma tozu
  •          1 - 1,5 su bardağı elenmiş un
  •          1 su bardağı fındık tozu
  •          Yarım su bardağı süt
  •          6 yemek kaşığı mısır nişastası

Süslemek için:

  •          Yarım adet limon suyu
  •          Yarım paket pudra şekeri
  •          Kırık fındık parçaları / fındık tozu vb.


Hazırlanışı:

Küçük bir tencerede, tereyağı / margarin ve fındık tozunu tereyağı / margarin eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak, orta ateşte ısıtın, soğuması için bekletin.

Derin bir kapta 3 adet yumurta, 1 fiske tuz, vanilya şekeri ve 1 su bardağı ( yaklaşık 200 gr. ) toz şekeri çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene ve açık renkte koyu bir krema halini alana kadar yaklaşık 15 - 20 dakika çırpın.

Krema halinde çırpılan şekerli yumurtalara , yarım su bardağı süt, önce 1 su bardağı elenmiş un, 1 paket kabartma tozu ve 6 yemek kaşığı mısır nişastasını ekleyip tahta bir kaşıkla veya mutfak spatulası ile fındıklı kek hamurunu malzemeler birbirinin içerisine karışana kadar karıştırın.

Fındıklı Kek hamuruna daha önceden eritilen fındık tozu ile eritilen tereyağı margarini karıştırın, yarim su bardağı kadar unu hamura ekleyip fındıklı kek hamurunu tekrar karıştırın.

* Unun kalitesine göre son olarak yarım su bardağı un miktarını daha az veya daha çok eklemeniz gerekebilir.

26 cm` lik kilitli kek kalıbının tabanını ve yanlarını yağlayın, kilitli kek kalıbını fındık tozu ile kaplayın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında fındıklı keki yaklaşık 30 - 40 dakika pişirin.

Fındıklı Keki soğuması için yaklaşık 1 saat dinlendirip kalıptan çıkarın.

Süslemek için yarım adet limon suyunu yaklaşık yarım paket pudra şekeri ile karıştırarak şekerli bir sos hazırlayın, pudra şekerli sosun pürüzsüz olabilmesi için ince bir süzgeçle iki defa eleyerek hazırlayın, limon tadının ağır geldiği düşünülüyorsa pudra şekerli sos su ile hazırlanılabilir.

Soğuyan ve dinlenen Fındıklı Kekin üzerini limonlu sos ile kaplayıp kırılmış fındık parçaları veya fındık sosu ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com




Popüler Tarifler