19 Nisan 2015

Blueberry Bergamot Cream





Blueberry  Bergamot Cream

Yaban Mersinli Bergamot Krem

*4- 6 Kişilik

Malzemeler:
  • 200 ml. süt
  • 2oo ml. sıvı krema
  • 6 - 8 adet kurutulmuş Bergamot Kabuğu
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 büyük kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri (isteğe bağlı)
  • 1 fiske tuz

Blueberry Jöle:
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 - 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 3 adet yaprak jelatin.
  • 200 gr. taze Blueberry  / Yaban Mersini

Süslemek için:
  • 150 gr. Blueberry / Yaban Mersini
  • 1 paket tart jöle

Hazırlanışı:

1. Küçük bir tencerede 200 ml. süt, 200 ml. sıvı krema ve kurutulmuş Bergamot kabuklarını kaynatmadan ısıtıp soğuması ve Bergamot kokusunun süte sinebilmesi için 1 saat bekletin.

2. Sıcak su bulunan geniş bir tencerenin üzerinde derin kapta 4 adet yumurta sarısı, 1 fiske tuz, isteğe bağlı olarak 1 paket vanilya şekeri ve toz şekeri şekerler eriyene ve pürüzsüz bir krema elde edene kadar  çırpıcının hızlı devri ile benmari usulü çırpın.

Şekerli yumurta kremini daha sonra soğuk su bulunan bir kabın üzerinde çırpma işlemine devam edin.

3. Bergamot kokulu sütü tekrar kaynatmadan ısıtın.

4.Bir mutfak spatulası veya tahta bir kaşıkla vb.  6 - 7 yemek kaşığı kadar bergamot kokulu sütü şekerli yumurtalı krema ile yavaşça karıştırın. 

Daha sonra artan bergamotlu sütü ekleyip Bergamot Cream`i  yavaş hareketlerle karıştırın.

İnce bir mutfak süzgeci ile Bergamot Creami yavaşça süzgeçten  geçirin.

5. Hazırlanan Bergamot Creami  küçük cam kavanozlara, cam kaselere vb.  paylastırın.

Cam kavanoz, cam kaselerin vb.  üzerini aleminyum folyo ile kaplayın.

Aleminyum folyoların üzerinde küçük delikler açın.

Folyo ile kaplanan Bergamot Cream `i içerisinde sıcak su bulunan geniş bir tepsiye yerleştirin.

Tepsideki sıcak su miktarı Bergamot Cream`in 2/ 3 ünü kaplayacak şekilde olmalıdır.

6.Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında Bergamot Cream`i fırınlayın.

Bergamot Cream kaplarından folyoyi ayırın.

Bergamot Cream`i oda sıcaklığında soğuması için dinlendirin.

Bergamot Creami yaklaşık  8- 10 saat buzdolabında bekletin.

7.Jelatinleri yumuşayabilmesi için  soğuk su bulunan bir kabin içerisinde kısa bir süre bekletin.

 1 su bardagi su, 1 su bardağı toz şeker ve limon suyu ile şerbet hazırlayın.

Blueberyy / Yaban Mersin ve şerbeti birleştirin, bir blender yardımı ile Blueberry sos hazırlayın.

*Blueberry sosun pürüzsüz ve köpüksüz olabilmesi için üzerinde köpük varsa köpüklerini alınız, sosu ince telli  bir mutfak süzgecinden geçiriniz.

Yumuşayan jelatinlerin suyunu elinizle sıkın, küçük bir tencerede önce bir iki yemek kaşığı Blueberry sos ile kısık ateşte jelatinleri eritin.

Eriyen jelatinleri Blueberry sos ile karıştırıp Bergamot Cream kavanozların , kaselerin vb.  üzerini jelatinli sos ile kaplayın.

Blueberry jöle ile kaplanan Bergamot Creami tekrar yaklasik 1 saat buzdolabında bekletin.

8. Tart jöleyi paketin üzerindeki tarif uyarınca hazırlayın.

Blueberry Bergamot Cream üzerini taze Blueberry / Yaban Mersinleri  ile süsleyin.

Hazırlanan tart jöle ile Blueberry  meyvelerin üzerini kaplayın.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com




Popüler Tarifler