14 Nisan 2015

Kavrulmuş Unla Kahveli Kum Kek


Kavrulmuş Unla Kahveli Kum Kek

Malzemeler:

  • 250 gr. tereyağı / margarin
  • 250 gr. toz şeker
  • 3 adet yumurta (M)
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1  çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 - 2 yemek kaşığı kahve köpüğü
  • 1 - 2 çay kaşığı kahve tozu  *Türk Kahvesi , espresso  vb. koyu kavrulmuş kahve
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı tepeleme patates unu
  • 250 - 300 gr. un

Hazırlanışı:

1. 125 gr. unu geniş bir tavaya eleyin.

Kısık veya orta ısıda elenmiş unu 1 - 2 tatlı kaşığı tereyağı / margarin ile tahta bir kaşık yardımı ile pembeleşinceye kadar  kavurun
.
Kavrulmuş unu limon kabuğu rendesi ile harmanlayın.

Kavrulmuş unu soğuması için dinlendirin daha sonra geniş çaplı bir mutfak eleği yardımı ile unu eleyin.

2. Derin bir kapta 250 gr. oda sıcaklığındaki tereyağı / margarin , iki paket vanilya şekeri ve 250 gr. toz şekeri,  sekerler eriyene ve krema halini alana dek çırpıcının yüksek devri ile çırpın.

Krema halindeki şekerli tereyağ / margarin karışımına yumurtaları tek tek ekleyip çırpma işlemine her yumurta için 2 -3 dakika devam edin.

3 yemek kaşığı patates unu ve 125 gr.  kavrulmamış  un ve kabartma tozunu harmanlayın kek hamuruna eleyerek ekleyin.

Kum Kek hamuruna 125 gr. kavrulmuş ve elenmiş  unu da ekleyerek kısa bir süre kum kek hamurunu mutfak spatulası ile malzemeler birbirine karışana dek kısa bir süre karıştırın.

* Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha un ekleyiniz.

3. Küçük bir kaseye 2 - 3 yemek kaşığı Kavrulmuş Unla  Kum Kek hamurundan ayırın.

1 fincan bol köpüklü bir kahve hazırlayın.

Hazırlanan kahvenin sadece köpüklerini ve 1 - 2 çay kaşığı  kahve tozunu daha önceden kaseye ayrılan kek hamuru ile karıştırın.

4. Baton vb. bir kek kalıbını yağlayıp unlayın.

Kavrulmuş unla hazırlanan kum Kek hamurunun yaklaşık üçte ikisini kek kalıbının tabanına döşeyin.

Kasede hazırlanan kahveli kum kek hamurunu da döşeyip, artan kum kek hamuru ile kahveli kum kek hamurunun üzerini kapatın. Bir çatal vb. yardımı ile hamuru tabandan üste doğru yuvarlak dairelerle geniş açılarla kısa bir süre  karıştırın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Kavrulmuş Unla Kahveli Kum Keki yaklaşık 40 - 50 dakika pişirin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com




Popüler Tarifler