22 Mayıs 2015

Yaban Mersinli Gül Milföy




Yaban  Mersinli Gül Milföy

Malzemeler

  •          10 - 12 adet Milföy Hamuru
  •          2 - 3  yemek kaşığı mısır nişastası
  •          1 küçük kase yaban mersini  ( dondurulmuş veya taze)
  •          Yarım paket pudra şekeri
  •      1 tatlı kaşığı tarçın
  •          1 - 2 yemek kaşığı  sıcak su

Hazırlanışı:

Çalışma tezgahında Milföy Hamurunu yaklaşık 45cm x 29 cm ölçüsünde dikdörtgen şeklinde açınız.

Uzun , temiz  bir cetvel yardımı ile 1 cm genişliğinde ince uzun şeritler kesin.

Hazırlanan uzun şerit şeklindeki milföyleri 2 - 3 yemek kaşığı mısır nişastası ile harmanlayın.

İki adet şeridi  oklavanın ucuna seyrek bir şekilde gül şekli vererek sarın.

Fırın tepsisine yanmaz bir kağıt döşeyip  hazırlanan gül şeklindeki milföyleri tepsiye aralıklar bırakarak dizin.

* Tepsiye dizme işlemi sırasında şeritlerin uçları alt tabanı kapatın.

Milföy güllerin orta bölümüne yaban mersinleri yerleştirin

Önceden ısıtılmış  200 derecelik fırında  Gül Milföyleri pişirip ılıması için dinlendirin.

Yaklaşık yarım paket pudra şekeri, tarçın, 1 - 2 yemek kaşığı sıcak su ve 1 yemek  kaşığı yaban mersini ile sos hazırlayın.

Hazırlanan sosu ince bır süzgeçten geçirin.

Yaban Mersinli Gül Milföylerin  üzerini istenilen şekilde, az miktarda sos ile kaplayın.

Afiyet olsun, kolay gelsin.

PastalarTatlilar.com









Popüler Tarifler