24 Haziran 2015

Şerbetli Galeta Tatlısı


Şerbetli Galeta Tatlısı

Malzemeler:
  •          100 ml. eritilmiş tereyağı / margarin
  •         1 yumurta (M)
  •          1 yumurta sarısı (M)
  •         100 gr. badem unu
  •          4 - 5 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
  •          10 - 12 yemek kaşığı ince çekilmiş galeta unu
  •          3 - 4 adet karanfil
  •          1 paket vanilya şekeri
  •          1 fiske tarçın
  •          1 çay kaşığı kabartma tozu
  •          1 yemek kaşığı patates unu

* Galeta tatlı hamurunu kaplamak için 2 yemek kaşığı kadar galeta unu
*Galeta unu  hazır paket  kullanınız.

Şerbeti için :

  •          1,5 - 2 su bardağı tozşeker
  •          1,5 - 2 su bardağı su
  •          1 - 2 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

1 yemek kaşığı kadar  tereyağı / margarini eritin yaklaşık Eritilmiş tereyağı / margarini 100 ml olacak şekilde ölçün , 3 - 4 adet karanfil  1 paket vanilya şekeri ile eritilen tereyagi / margarini karıştırıp ılıması için bekletin.

Derin bir kapta badem unu ve 10 yemek kaşığı kadar galeta ununu harmanlayın.

Pudra şekerini eleyerek harmanlanan badem unlu galeta tozuna karıştırın.

Tereyağı / margarini (ince telli bir çay süzgecinden süzerek karanfilleri ayırın), 1 adet yumurta sarısı, 1 adet yumurta, 1 fiske tarçın ve kabartma tozunu badem unlu galeta tozuna ekleyin.

Hamuru el ile kısa bir süre yoğurup ele yapışmayacak kıvama gelene dek 2 yemek kaşığı galeta unu ve patates ununu da ekleyerek yoğurun.

*Galeta ununun kalitesi veya yumurtanın büyüklüğü ölçüsünde hamurun çok yumuşak olduğu düşünülüyorsa hamura bir miktar daha galeta tozu karıştırınız.

Galeta Tatlısı hamurunu yaklaşık 6 cm çapında yaklaşık 30 cm uzunlunda  rulo şekline getirin.

Galeta Tatlısı Hamur ruloyu temiz bir folyoya sarıp buzdolabında yaklaşık 30 - 40 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamur rulo yüzeyini 2 yemek kaşığı galeta unu ile kaplayın , 1 cm kalınlığında Galeta Tatlısı kurabiye kalıplarını kesin.

Fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin. Fırını önceden 170 derecede ısıtın.

Galeta Tatlısı kurabiyeleri aralıklar bırakarak tepsiye döşeyin.

Galeta Tatlısı kurabiyelerini yaklaşık 25 dakika altın sarısı renginde pişirin ve soğuması için dinlendirin.

Verilen malzemeler ile veya daha koyu kıvamda şerbet hazırlayın, şerbetin ilk ısısı geçtikten sonra Galeta unu ile hazırlanan kurabiyelerin üzerini  kaşık ile kurabiyeler sadece ıslanana kadar şerbetleyin.

Şerbetli Galeta Tatlısını kaymak, dondurma veya krema ile servise sunun.

Afiyet olsun, kolay gelsin.

PastalarTatlilar.com



Popüler Tarifler