15 Eylül 2015

Fındıklı İrmik Helvası



Fındıklı İrmik Helvası
 
Malzemeler:

  • 100- 125 gr. tereyağı / margarin
  • 1 büyük fincan ince çekilmiş irmik
  • Yarım büyük fincan kavrulmuş fındık tozu
  • 1 büyük fincan ince toz şeker
  • 2 damla vanilya aroması
  • 2 büyük fincan soğuk su
  • *1 yemek kaşığı tozşeker / Helva piştikten sonra eklenir.

Hazırlanışı:

100 - 125 gr. tereyağı margarini eritin.

1 büyük fincan ince çekilmiş irmik ve yarım büyük fincan kavrulmuş fındık tozunu harmanlayıp tereyağı ile irmikler pembeleşinceye kadar kavurun.

Kavrulmuş fındık tozu ve irmiğe 1 büyük fincan toz şeker serpiştirin helvayı şekerle karıştırmadan yaklaşık iki  dakika çok kısık ateşte bekletin.

Suyu ve vanilya aromasını da  ilave edip kısık ateşte fındıklı irmik helvasını kısa bir süre suyunu çekene kadar pişirin.

Pişen helvanın üzerine tekrar 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edip tencerenin üzerini kapatıp dinlendirin.

Eritilmiş çikolata vb. ile fındıklı irmik helvasını süsleyerek servise sunun.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com




Popüler Tarifler