27 Eylül 2015

Bayram Kurabiyesi


Bayram Kurabiyesi

Malzemeler:

  •          250 gr. tereyağı /margarin
  •          1 adet yumurta sarısı
  •          150 gr. toz şeker
  •          2  paket vanilya şekeri
  •          1 fiske tuz
  •          yarım çay kaşığı limon suyu
  •          1 yemek kaşığı  mısır nişastası
  •          300 - 350 gr. elenmiş un

Süslemek için:
  •          200 - 250 gr. bitter çikolata kuvertür
  •          40 gr. Antep fıstık içi - kırık

Hazırlanışı:

Derin bir kapta tereyağı ve toz şekeri  çırpıcı ile orta devirde şekerler eriyene ve krema halini alana kadar  kısa bir süre çırpın.

Yumurta sarısı, limon suyu ve tuz ,vanilya şekerini çırpılmış tereyağ / margarin kremaya ekleyip çırpma işlemine kısa bir süre daha devam edin.

Bayram kurabiyesi hamuruna mısır nişastası ve elenmiş 300 gr . un ekleyip el ile malzemeler birbirinin içine geçene ve pürüzsüz bir kurabiye hamuru elde edene kadar yoğurun. Un miktarının az geldiği düşünülüyorsa 50 gr. kadar daha elenmiş un ilave ediniz.

Bayram kurabiyesi hamurunu temiz bir folyaya sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.

Fırını önceden 180 derece ısıtın.

Fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.

*Hamuru rahat çalışabilmek ve yumuşamaması için üç eşit parcaya bölünüz.

Bayram kurabiyesi hamurunu yaklaşık yarım veya 1 cm kalınlığında açınız.

Daire  şeklinde , çapları yaklaşık 4, 5 ve 3,5 cm olan iki adet kurabiye kalıbı vb. kullanarak  bayram kurabiyelerini hazırlayarak, hamuru tepsiye aralıklar bırakarak yerleştirin.

*Hamurun fazla olması nedeniyle iki veya üç adet tepsi kullanmanız gerekebilir.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Bayram kurabiyelerini yaklaşık 10 - 12 dakika üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirip soğuması için dinlendirin.

200 - 250 gr. bitter çikolata kuvertürü sıcak su bulunan bir tencerenin üzerinde / benmari usulü eritin.

Çapı geniş olan bayram kurabiyelerini çikolata ile kaplayıp, çapı küçük bayram kurabiyelerini üzerine yapıştırın.

Erimiş çikolata yardımı ile kırık antep fıstık içi ile Bayram Kurabiyelerini süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com




Popüler Tarifler