6 Ekim 2015

Krem Brüle / Crème Brûlée


Krem Brüle / Crème Brûlée

* 4 Kişilik

Malzemeler:

·         400 ml. sıvı krema
·         50 ml. süt
·         5 adet yumurta sarısı (M)
·         80 gr. toz şeker
·         1 adet vanilya çubuğu özü
·         1 fiske tuz

Süslemek için:

·         3 - 4 yemek kaşığı doğal esmer şeker

Hazırlanışı:

Derin bir kapta 5 adet yumurta sarısı, 1 fiske tuz ve 80 gr. toz şekeri şekerler eriyene kadar krema halinde çırpın.

Ayrı küçük bir tencereye 400 ml. sıvı kremaya sütü ve doğal vanilya çubuğu özünü ekleyip ısıtın. 
* Kaynamaya başlamadan sıcak kremayı ocaktan alınız.

Daha önceden çırpılan şekerli yumurta kremaya vanilya özlü kremayı yavaş hareketlerle ekleyerek karıştırın.

Krem Brüle / Crème Brûléeyi yaklaşık 20 - 25 dakika dinlendirip ince tel süzgeçten geçirin.

Krem Brüle / Crème Brûléeyi kaplara paylaştırıp içerisinde sıcak su bulunan bir kabın içerisinde 125  derecelik fırında yaklaşık 50 dakika üzerleri hafif kabuk bağlayana kadar pişirin.

Krem Brüle / Crème Brûlée kaplarını soğuması için  içerisinde soğuk su / kırık buz parçaları bulunan başka bir kabın içerisinde veya buzdolabında  2  - 3 saat dinlendirin.

Krem Brüle / Crème Brûlée kapların üzerini 1 yemek kaşığı kadar doğal esmer şekerle kaplayın, el gaz meşalesi / Blow Torch yöntemi ile doğal esmer şekeri istenilen ölçüde karamelize edin.

*Buz dolu bir kabın icerisine Krem Brüle / Crème Brûlée kaplarını oturtarak  fırının ızgara bölümünde de doğal esmer şekeri karamelize etme işlemi yapılabilir.

Krem Brüle / Crème Brûléeyi yaklaşık 7 - 8 saat dinlendirip servise sunun.

Afiyet olsun, kolay gelsin.

PastalarTatlilar.com




Popüler Tarifler