25 Ekim 2015

Elmalı Kakaolu Kek


Elmali Kakaolu Kek

Malzemeler:

·         200 gr. tereyağı / margarin
·         180  gr. toz şeker
·         1 paket bourbon vanilya şekeri
·         1 adet limon kabuğu rendesi
·         4 -5 damla rum aroma (isteğe bağlı)
·         Yarım paket kabartma tozu
·         3 adet yumurta (M)
·         150 gr. elenmiş un
·         50 gr. mısır nişastası
·         1 , 5 yemek kaşığı kakao
·         1 - 2 yemek kaşığı süt
·         3 - 4 adet orta büyüklükte elma

Süslemek için:

·         1 yemek kaşığı çekilmiş fındık tozu
·         1 yemek kaşığı orman meyveleri reçeli, vişne reçeli vb.

Hazırlanışı:

Küçük bir tencerede tereyağı / margarini eritme yöntemi ile yumuşatın. Soğuması için kısa bir süre bekleyin.

Derin bir kapta erimiş tereyağı / margarin , toz şeker ve bourbon vanilya şekerini çırpıcının orta devri ile şekerler eriyene dek krema halini alana dek çırpın.

Krema halinde çırpılan yağlı şekerli kremaya yumurtaları tek tek ekleyerek her yumurta için yaklaşık 2 dakika çırpma işlemini sürdürün.

Elmalı Kakaolu Kek hamuruna limon kabuğu rendesi, elenmiş un, yarım paket kabartma tozu , mısır nişastası ve kakaoyu ekleyip bir mutfak spatulası yardımı  ile hamuru malzemeler birbirine karışana dek pürüzsüz bir kıvamda karıştırın.

İsteğe bağlı olarak rum vb. aroma ile elmalı kek hamurunu tekrar kısa bir süre karıştırın.

* Elmalı kek hamurunun kıvamının katı olduğu düşünülüyorsa 1 - 2 yemek kaşığı süt ile hamuru seyreltiniz. 

26 veya 28 cm`lik kilitli kek kalıbının tabanına yanmaz kağıt yerleştirin. Kilitli kalıbın yanlarını tereyağı / margarin ile yağlayıp,  kalıbın yan yüzeyini fındık tozu ile kaplayın.

Elmalı Kakaolu Kek hamurunu hazırlanan kilitli kalıba döşeyin.

Elmaları yıkayarak temizleyin, ince olarak dilimleyerek, elma dilimlerini istenilen şekilde  Elmalı Kakaolu Kek hamurunun üzerine döşeyin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Elmalı Kakaolu Keki yaklaşık 45 dakika pişirip ılıması için dinlendirin.

Küçük bir tencerede 1 yemek kaşığı kadar orman meyveleri reçelini veya vişne reçelini vb.  1 yemek kaşığı su ile ocakta karıştırarak seyreltin.

Bir mutfak fırçası yardımı ile ılık Elmalı Kakaolu Kekin üzerini seyreltilmiş ılık reçel ile parlatın.

Afiyet olsun, kolay gelsin.

PastalarTatlilar.com


 



Popüler Tarifler