3 Nisan 2016

Pudingli Meyveli Tartolet



Malzemeler:

·         80 gr. tereyağı / margarin
·         1, 5  - 2 küçük kahve fincanı tozşeker (80 gr.)
·         1 paket vanilya şekeri
·         1 fiske tuz
·         1 küçük çay kaşığı kabartma tozu
·         limon kabuğu rendesi  veya 5 -6 damla limon aroması
·         2 adet yumurta
·         1 yemek kaşığı süt + portakal suyu
·         125 gr. un
·         Yarım yemek kaşığı mısır nişastası

Puding :
350 - 400 ml.. süt
2 yemek kaşığı tozşeker
1 paket bourbon vanilyalı hazır puding (500 ml. süt için)
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya şekeri
Süslemek için:
Mavi Yemis (Bluberry) vb. taze meyveler
Şerbet

Hazırlanışı:

1. Derin bir kapta oda sıcaklığında tereyağı, 1 paket vanilya şekeri ve tozşekerini çırpıcının yüksek devri ile krema halini alana kadar çırpın. Önce karışıma 1 adet yumurta ve 1 fiske tuz ekleyip çırpma işlemine devam edin.

Yumurtalı tereyağlı şekerli kremaya ikinci yumurtayı da ekleyip pürüzsüz bir krema halini alana kadar tartolet hamurunu çırpın.

Tartolet kremaya  limon kabuğu rendesi veya 5 . 6 damla limon aroması, 125 gr. elenmiş un, kabartma tozunu ve mısır nişatasını ekleyerek tartolet hamurunu kısa bir süre çırpıcının düşük devri ile karıştırın.

Tartolet hamurunun katı olması durumunda 1 yemek kaşığ kadar süt / portakal suyunu hamura ilave edip tahta bir kaşık veya mutfak spatulası ile hamuru karıştırın.

Tartolet kalıplarını yan yüzeyleri de dahil yağlayıp unlayın.

Tartolet hamurunu kalıplara paylaştırın.

190 - 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında tartoletleri yaklaşık 20 - 25 dakika pişirin.
Sıcak tartolet kaliıplarını nemli bir bezin üzerinde soğutup tartoletleri kalıptan çıkarıp dinlendirin.

2. Puding paketinin üzerindeki tarif uyarınca yaklaşık 2 yemek kaşığı tozşeker veya arzu edilen tadta ancak 350 - 400 ml süt kullanarak vanilyali pudingi hazırlayın.

Pişen pudinge 1 paket vanilya şekeri ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın, ılıması için dinlendirin.

Daha önceden hazırlanan tartoletleri puding ve şerbetle parlatılmış mavi yemiş vb. meyvelerle süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com









Popüler Tarifler