15 Mayıs 2016

Beyaz Çikolatalı Meyveli Sufle

Beyaz Çikolatalı Meyveli Sufle

Malzemeler:

·         125 gr. blok beyaz çikolata
·         4 adet yumurta
·         1 yemek kaşığı erimiş tereyağı / margarin
·         1 küçük kahve fincanı tozşeker
·         1 paket vanilya şekeri
·         1 fiske tuz
·         1 çay kaşığı karamel şurubu
·         5-6 damla limon aroması
·         2 yemek kaşığı elenmiş un
·         1 yemek kaşığı mısır nişastası (üzerindeki tepeyi alınız)
·         2 - 3 çay bardağı blueberry (mavi yemiş) veya kırmızı orman meyveleri vb.
·         *Sufle  formunu yaglamak icin tereyağı / margarin ve tozşeker

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığındaki yumurtaları sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Sufle formlarını  eritilmiş tereyağı / margarin ile yağlayın, sufle formlarını yan yüzeyleri de dahil olmak üzere tozşeker ile kaplayın.
Beyaz blok çikolatayı benmari usulü eritip ılıması için bekletin.

Fırını 180 derecede önceden ısıtın.

Derin bir kapta 4 adet yumurta beyazı , 1 paket vanilya şekeri  ve 1 fiske tuzu çırpıcının yüksek devri ile kar halini alana ve sertleşene kadar çırpın. Kar halinde çırpılmış yumurta beyazlarını  daha sonra kullanılmak üzere bekletin.

Ayrı  derin bir kapta yumurta sarıları , 1 küçük kahve fincanı tozşeker ve 5 - 6 damla limon aromasını çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene ve açık renkte bir krema elde edene kadar çırpın. 

Şekerli yumurtalı kremaya önce eriyen beyaz çikolatayı daha sonra ise 1 çay kaşığı karamel şurubu, 2 yemek kaşığı elenmiş un ve 1 yemek kaşığı kadar ( üzerindeki tepeyi alınız) mısır nişastasını ekleyip bir mutfak spatulası ile malzemeler birbirine karışana kadar sufle hamurunu  bır mutfak spatulası ile karıştırın.

Daha önceden kar halinde çırpılan yumurta beyazlarını sufle hamuruna ekleyerek  beyaz çikolatalı sufle hamurunu söndürmeden genis açılarla dikkatlice karıştırma işlemine devam edin.

Beyaz çikolatalı sufle hamurunu kaplara paylaştırıp üzerini blueberry - mavi yemiş vb. meyvelerle süsleyerek fırının kapağını açmadan yaklaşık 20 - 25 dakika pişirin.

İsteğe bağlı olarak içerisinde sıcak su bulunan bir tepsinin içerisinde sufle formlarını yerleştirerek pişirmeniz önerilir.

Beyaz Çikolatalı Meyveli Sufleyi pudra şekeri veya blueberry - mavi yemiş sos, dondurma vb ile süsleyerek sıcak olarak servise sunun.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com





 


Popüler Tarifler