13 Mayıs 2016

Limonlu Yoğurtlu Cheesecake

Limonlu Yoğurtlu Cheesecake

*Taban Hamursuz

Malzemeler:

·         125 gr. tereyağı / margarin
 4 adet yumurta
·         1 su bardağı toz şeker
·         Yarım su bardağı pudra şekeri
·         1 paket bourbon vanilya şekeri
·         1 paket limonlu şeker tozu veya 1 adet limonun kabuğu rendesi
·         Yarım adet limon suyu
·         3 damla vanilya aroması
·         1 su bardağı süzme  yoğurt
·         500 gr. labne peyniri
·         1 paket vanilyalı puding tozu
·         2 yemek kaşığı mısır nişastası (üzerindeki tepeyi alınız)
·         4 adet kedi dili bisküvi

Hazırlanışı:

4 adet kedi dili bisküviyi  blender yardımı veya el ile toz haline getirin,  daha sonra kullanılmak üzere ayırın.

1 bardak süzme yoğurdu yarım adet limon suyu ile karıştırıp ayırın.

Derin bir kapta 125 gr. oda sıcaklığında  tereyağını   margarini, 1 su bardağı tozşeker, yarım su bardağı pudra şekeri, 1 paket bourbon vanilya şekeri , 1 paket limon şekeri tozu veya 1 adet limon kabuğu rendesini çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene ve krema halini alana dek çırpın.

Hazırlanan şekerli tereyağlı / margarinli kremaya önce 1 adet yumurta ekleyerek çırpın.
Her yumurta için yaklaşık 3 - 4 dakika kadar çırpma işlemine devam edin.

Hazırlanan Cheesecake kremaya limonlu süzme yoğurt, 5oo gr. labne peyniri, 1 paket vanilyalı puding tozu, 2 yemek kaşığı mısır nişastasını (üzerindeki tepeyi alınız) ve 3 damla kadar vanilya aromayı ekleyerek kısa bir süre daha malzemeler birbirinin içerisine girene ve pürüzsüz bir Cheesecake hamuru elde edene kadar kısa bir süre düşük devirde hamuru karıştırın.

26  ve 28 cm `lik kilitli kek kalıbının tabanına yanmaz kağıt yerleştirin. Kalıbın kenarlarını yağlayın.

Yağlanmış kalıbın yan yüzeylerini daha önceden toz haline getirilen kedi dili bisküvi tozu ile kaplayın, kalıptan artan kedi dili  bisküvi tozunu  Cheesecake hamuruna ekleyip tekrar kısa bir süre hamuru karıştırın ve Cheesecake hamurunu kalıba döşeyin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Tabansız Limonlu Yoğurtlu Cheesecake `ki yaklaşık 50 - 60 dakika pişirin.

Cheesecake `kin pişmesine yakın fırını özellikle Cheesecake`kin üst tabanının yanmaması için kontrol edin, üst tabanda  kızarma işlemi tamamlanmış ise yanmaması için yanmaz kağıt vb. ile kapatıp pişirme işlemine 20 dakika kadar daha devam ediniz.

Limonlu Yoğurtlu  Cheesecake`ki  pudra şekeri , meyveli soslar  vb. ile süsleyerek ılık veya soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com 



Popüler Tarifler