18 Kasım 2016

Dorayaki / Japon Pankek




Dorayaki / Japon Pankek

8 kişilik

Malzemeler:

·         2 adet yumurta (M)
·         1 küçük kahve fincanı tozşeker
·         4 - 5 damla vanilya aroması vb.
·         4 - 5 damla limon aroma vb.
·         1 çay kaşığı kabartma tozu
·         1 tatlı kaşığı doğal beyaz bal (diğer bal çeşitleri de kullanılabilir)
·         1 yemek kaşığı süttozu
·         1 küçük kahve fincanı su
·         110 - 120 gr. elenmiş un 

Hazırlanışı:

Derin bir kapta yumurtaları ve tozşekeri el çırpıcısı ile kısa bir süre çırpın.

Elenmiş un, mümkünse doğal beyaz bal, süt tozu, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve suyu şekerle çırpılan yumurtalara ekleyip çırpıcının orta devri ile pürüzsüz bir akıcı krema elde edene kadar kısa bir süre çırpın.

Dorayaki  pankek kremayı yaklaşık 30 dakika dinlendirin.

Tabanı kalın teflon vb. bir tavayı önce yükseğe yakın bir derecede hafif mutfak peçetesiyle yağlayarak ısıtın. Daha sonra ocağın ısısını orta dereceye getirin.

*Dorayaki Pankekleri hazırlarken her seferinde Dorayaki pankek krema hamurunu tahta bir kaşık vb. ile karıştırın.

 *Kepçe veya küçük fincan vb. yardımı ile tavaya hamuru döşerken sadece merkez olmak üzere hamuru bırakın. 

* Dorayaki pankekin üzerinde kabarcıklar oluşunca diğer yüzeyini çevirerek kızartın.

*Dorayakileri kolay çevirebilmek için geniş bir spatula vb. araç kullanınız.

İsteğe bağlı olarak dorayakiler Japon usulü aralarına çikolatalı krema, reçel vb. tatlandırıcılar sürülerek sandviç şeklinde de hazırlanılabilir.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com


Popüler Tarifler