9 Aralık 2016

Çikolatalı Salam


Çikolatalı Salam

Malzemeler:

·         180 - 200 ml.sıvı krema
·         200 gr. bitter çikolata
·         1 fiske tarçın
·         3 - 5 damla rum aroma (isteğe bağlı)
·         3 - 5 damla portakal aroması (isteğe bağlı)
·         400 gr. marzipan hamuru
·         1 paket petibeur bisküvi
Süslemek için:
·         Şeker hamuru (fondant ) / beyaz 

Hazırlanışı:

1. 200 gr. bitter çikolatayı veya kuvertürü iri olarak rendeleyin.

Küçük bir tencerede sıvı kremayı isteğe bağlı olarak aromaları da ekleyerek kaynatmadan ısıtın.

Önceden 200 gr. marzipan hamurunu küçük küp şeklinde doğrayın veya iri rendeleyiniz

Sıcak sıvı krema, rendelenmiş çikolata ve 200 gr. marzipan hamurunu marzipan hamuru ve çikolatalar sıvı kremaya özdeşlene kadar karışırın.

Hazırlanan çikolatalı ganajı yaklaşık 1 gün buzdolabında ağzı kapalı bir kapta dinlendirin.

2. Tekrar 200 gr. marzipanı küçük küp seklinde doğrayın daha önceden hazırlanan çikolatalı ganaja ekleyin ve bir el blenderi ile çikolatalı salam malzemesini pürüzsüz bir şekilde ezin.

Petitbeur bisküvileri iri veya istenilen büyüklükte el ile rın. Kırılmış petibeur bisküvileri de çikolatalı salam hamuruna ekleyip rulo seklinde bir streç filme sarın.

Çikolatalı salamı yaklaşık 1 gün buzdolabında dinlendirin.

Çikolatalı salamı önce beyaz renkli bir şeker hamuru ile kaplayarak ince dilimler halinde servis ediniz.

Afiyet olsun, kolay gelsin.

PastalarTatlilar.com

 


Popüler Tarifler