29 Ağustos 2011

Rengarenk Meyveli Turta


 Rengarenk Meyveli Turta

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı elenmiş un 
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 2 paket vanilya sekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 175 gr. Margarin (veya tereyağı)
  • 1 kutu şeftali (Konserve)
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • Süslemek için: 2-3adet armut,2-3 adet şeftali, Dut, Frenk üzümü, çilek vb. (mevsim meyveleri), pudra sekeri 
Hazırlanışı :

1 yumurtanın beyazını daha sonra kullanmak üzere ayırın.

1 yumurta ve diğer yumurtanın sarısı, elenmiş un, kabartma tozu, vanilya sekeri, küçük küçük doğranmış margarini derin bir kabin içerisinde bir çırpıcı yardımıyla veya elinizle yoğurun. Unun kalitesine göre hamurun çok yumuşak olması durumunda nişasta veya un ilave ederek kulak memesi kıvamında yoğurup 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

Fırını 180 derece önceden ısıtın.

Buzdolabında dinlenen hamurun 2 / 3 ünü yanmaz kâğıt döşediğiniz dikdörtgen şeklindeki bir tepsinin tabanına döşeyin.

Diğer ayırdığınız hamuru tepsinin ölçülerini alarak uzun şeritler halinde açın - adeta bir pencere veya kafes yapar gibi bunu tabana yaydığınız hamurun üzerine keserek döşeyin. (Hamur şeritlerini muntazam olarak tabana döşeyebilmeniz için döşerken hamuru pasta kâğıdının üzerinde veya temiz bir naylonun üzerinde nişasta yardımıyla açarak döşemenizi tavsiye ederim. Tepsinin kenarları da dahil olmak bir kafes oluşturulmalıdır. )

1 kutu konserve şeftalinin suyunu ayırın.

Her kafesin içerisine arzu edilen temizlenmiş, dilimlenmiş meyvelerden dilimleyin, yerleştirin. *Dut, çilek veya Frenk üzümü gibi meyvelerin suyunun bir süzgeç yardımı ile süzülerek kafeslere yerleştirilmesini tavsiye ederim. Taze şeftali veya kullanılacaksa kabukları ile birlikte de yerleştirilebilir.

Daha önceden ayırdığınız yumurta beyazını kafes kenarlarındaki ve aralardaki hamur şeritlerinin üzerine bir fırça yardımı ile sürün.

Daha önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30.dakika pişirin.

1 su bardağı kadar şeftali suyunu, 2 kaşık toz şekerle kaynatarak bir şerbet hazırlayın.
Şerbeti, fırından çıkan meyve turtasındaki sadece meyvelerin üzerini kaplayacak şekilde kaşıkla şerbeti meyvelerin üzerine gezdirin. Kafes aralarını veya arzuya göre turtayı pudra sekeri ile süsleyin.

Rengârenk Meyveli Turtamız damak zevkini bilenler ve bu özel lezzeti tatmak isteyenler için….

Gün çok güzel, renkli bir gün çok çok daha güzel !!!

Kolay gelsin, afiyet olsun!


PastalarTatlılar.com


  





Popüler Tarifler