14 Aralık 2011

FIRINDA MANDALİNALI CHEESECAKE


FIRINDA MANDALİNALI CHEESECAKE

Taban Hamuru Malzemeleri:

  • 300 gr. elenmiş un
  • 125 gr. tereyağı /margarin
  • 1 çay bardağı ince toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 adet yumurta (M)
İç Malzeme

  • 125 gr. tereyağ /Margarin
  • 2 veya 2,5 çay bardağı  toz şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 4 yumurta sarısı
  • 4 yumurta beyazı +1 tatlı kaşığı mısır nişastası (üzerindeki tepeyi alınız)
  • 750 gr. süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • Mandalina konservesi (175 gr-200gr)
  • Süslemek icin: Pudra sekeri, Krem Şanti vb.
Taban Hamuru Hazırlık:

Derin bir kapta 125 gr. tereyağı veya margarini küp şeklinde küçük kesin. Toz şeker, bir fiske tuz, vanilya şekeri, limon kabuğu rendesi, yumurta ve elenmiş unu ekleyip elinizle kulak memesi yumuşaklığında bir taban hamuru yoğurun.

Temiz bir torbanın içerisinde taban hamurunu 1 saat buzdolabında dinlendirin.

26cm`lik kilitli bir pasta kalıbının tabanına yanmaz kağıt döşeyin,kalıbın  yanlarını tereyağı veya margarin ile yağlayın.

Unlanmış çalışma tezgahında dinlenmiş taban hamurunu, kalıbın tabanı ve yanlarını kaplayacak şekilde açın , önce tabanı daha sonrada yanları taban hamuru ile döşeyin. Yanları yaklaşık 4 cm kadar uzun bir şerit halinde açarak kalıba yerleştirin.

Taban hamuru ile döşediğiniz kilitli kalıbı buzdolabında MANDALİNALI CHEESECAKE kremasını  hazırlayana kadar bekletin.

MANDALİNALI CHEESECAKE Hazırlanışı:

Cam bir kabın içerisinde, yumurta beyazlarını, 1 paket vanilya şekeri ile kar halini alana kadar çırpın. Kar gibi çırpılan yumurta beyazlarına tepesi alınmış 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ekleyip kısa bir müddet daha çırpıp soğuk bir ortamda bekletin.

1 kutu mandalina konservesinin sularını tamamen süzün.

Oda sıcaklığında tereyağı veya margarini derin bir kabın içerisinde küp şeklinde küçük kesin. Toz şeker, 1 paket vanilya şekeri ve 4 adet yumurta sarısını ekleyip çırpıcıyla pürüzsüz krema halini alana kadar yaklaşık 5–6 dakika kadar çırpın.

Süzme yoğurdu ve 1 çay bardağı mısır nişastasını kremaya ekleyin. Kısa bir süre daha düşük devirde çırpın. Limon kabuğu rendesini ekleyin.

*Süzme yoğurdun susuz ve katı olması gerekmektedir.

Yumurta beyazlarını ve mandalinaları da CHEESECAKE kremasına ekleyip tahta bir kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırın.

Buzdolabında dinlenen taban hamuruyla döşenmiş kilitli kalıbın içerisine CHEESECAKE kreması döşeyin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika / üzeri kızarana kadar pişirin.
*MANDALİNALI CHEESECAKE piştikten sonra 10 dakika kadar fırının içerisinde bekletin. Soğumasını bekleyin.

Pudra şekeri ile yanlarını ve üzerini süsleyin. Krem Şanti vb. kremalarla servise sunulabilir.

CHEESECAKE

Mascarpone, Ricotta (Lor Peyniri), Labne ya da süzme yoğurt / peynir ne kullanırsan kullan ama CHEESECAKE  yaparken malzemelerin oda sıcaklığında, taze ve yakınında olmasına bir de sevinçten heyecanlanmamaya dikkat et !

Anlatılması imkânsız, mükemmel bir lezzet…

MANDALİNALI CHEESECAKE Pişti..

Kalbim Tik Tak, Tik Tak, Tiki Tiki Tiki Tak…

Afiyet olsun, kolay gelsin.

                                PastalarTatlilar.com








                            PastalarTatlilar.com

Popüler Tarifler