8 Aralık 2011

Vanilyalı Ay Kurabiye


Vanilyalı Ay Kurabiye

Malzemeler:
  • 200 gr. Tereyağı (margarin)
  • 1 çay bardağı ince toz şeker (75-80 gr.)
  • 50 gr. Tuzsuz badem tozu
  • 50 gr. Fındık tozu
  • 2 yumurta sarısı (M)
  • 1 fiske tuz
  • 280 gr. Elenmiş un
  • 6 paket vanilya şekeri
  • Süslemek için: 1 yemek kaşığı toz şeker veya pudra şekeri
Hazırlanışı:

Derin bir kabın içerisinde elenmiş un, badem tozu, fındık tozu, toz şeker, 2 paket vanilya şekeri ve yumurta sarılarını harmanlayın.

Soğuk margarin veya tereyağını küçük parçalara ayırıp hamura ilave edin.

Kurabiye hamurunu çırpıcının hamur karma uçlarıyla veya elinizle pürüzsüz bir kurabiye hamuru elde edene kadar yoğurun.

Vanilyalı Ay Kurabiye hamurunu temiz bir naylona sarıp yaklaşık iki saat buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen kurabiye hamurunu açıp, kurabiye kesme kalıpları veya çay bardağı ile ay şekiller
verin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.

1 yemek kaşığı toz şeker veya pudra şekerini 4 paket vanilya şekeri ile karıştırın.

Fırından çıkan Vanilyalı Ay Kurabiyeleri kısa bir süre dinlendirin.

Vanilyalı Ay Kurabiyelerin üzerine şeker ile karıştırılmış vanilyalı şekerini serpiştirin.

Pergament kâğıtların arasında, ağzı kapalı cam veya teneke kutularda “Vanilyalı Ay Kurabiyeler” uzun süre saklanabilir.

Haydi, melegim sen de bir iyilik yap, vanilya kokulu ay kurabiyeler pişir.

Bugün vanilya kokusu, yarın vanilya kokusu, daima vanilya kokusu

Dünyanın en muhteşem kokusu,

Vanilya Kokusu

Meleklerin kokusu

Afiyet olsun kolay gelsin!

                                         PastalarTatlilar.com







Popüler Tarifler