6 Aralık 2015

Portakallı Kokos Kurabiye

 

Portakallı  Kokos Kurabiye
  • 1 büyük fincan doğal esmer şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi 
  • 7- 8 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • 250 gr. tereyağı / margarin (oda sıcaklığında)
  • 3 adet yumurta sarısı (M)
  • 400 - 450 gr. elenmiş un
  • 1 fiske tuz
  • 1 adet vanilya şekeri
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu (üzerindeki tepeyi alınız)
  • 3 - 5 yemek kaşığı süt
* Şeker miktarının az geldiği düşünülüyorsa 1 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyiniz.

Süslemek için:

  • 200 gr. pudra şekeri
  • 1 adet portakal kabuğu rende tozu
  • 2 - 4 yemek kaşığı sıcak su
Hazırlanışı:

Portakalı  sıcak su ile yıkayarak kurulayın ve rendeleyin.  

*Hazır portakal kabuğu rendesi de kullanılabilir.

Derin bir kapta 7 - 8 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi, doğal esmer şeker ve portakal kabuğu rendesini blender  yardımı ile öğüterek mümkün olduğu kadar malzemeleri toz haline getirin.

Ayrı  derin bir kapta oda sıcaklığında tereyağı / margarin, daha önceden toz haline getirilen doğal esmer şeker ve portakal kokulu hindistan cevizi rendesini , 1 fiske tuz, 1 paket vanilya şekerini mutfak robotu veya bir çırpıcı yardımı ile yüksek devirde çırpın.

Yumurta sarılarını tek tek ilave ederek hamuru karıştırma işlemine devam edin.

Önce 400 gram elenmiş unu  Portakallı  Kokos Kurabiye hamuruna ekleyip çırpıcının devirini düşürerek veya hamur karışma uçlarını takarak hamuru düşük devirde malzemeler birbirinin içine geçene dek karıştırın.

Un miktarının az geldiği düşünülüyorsa yaklaşık 50 gr. elenmiş un daha ekleyiniz.

Hamurun pasta krema süsleme torbası ile sıkılması aşamasında kolay çalışabilmesi için yumuşak bir hamur olması gerekmektedir bu nedenle hamura 3 - 5 yemek kaşığı kadar süt ilave ediniz.

Fırın tepsisine yanmaz kağıt yerleştirin.

Pasta krema süsleme torbasına geniş yıldız şeklinde bir uç yerleştirin.

Hamuru pasta krema süsleme torbasına alarak, sıkma yöntemi ile zik zak  şeklinde (aşağıya doğru çizgileri daraltarak adeta üçgen şekli...) veya arzu edilen şekillerde , tepsiye aralıklar bırakarak  sıkınız. 

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Portakallı  Kokos Kurabiyeleri yaklaşık 20 - 25 dakika pişirip soğuması için dinlendirin.

Pudra şekeri, portakal kabuğu rende tozu ve sıcak su ile hazırlanan portakal kokulu şekerli sosu bir fırça veya kaşık yardımı ile Portakallı  Kokos Kurabiyelerin üzerine serpiştirme yöntemi ile süsleyin.

Portakallı  Kokos Kurabiyelerin yaklaşık 1 gün  kapalı kaplarda dinlendikten sonra tüketilmesi lezzete daha farklı bir tad katacaktır.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com



 




Popüler Tarifler