25 Aralık 2015

Tahinli Cevizli Çıtır Çantalar


Tahinli Cevizli Çıtır Çantalar

Malzemeler:

·         500 gr. baklavalık yufka
·         300 gr. tahin
·         250  - 300 gr. toz halinde ceviz içi
·         1 - 2 çay kaşığı tarçın
·         1 - 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
·         6  - 8 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek için:

·         Pudra şekeri

Hazırlanışı:

Derin bir kapta tahin , zeytinyağı, tarçını karıştırın.

Cevizi blender yardımı ile toz haline getirin.

Çalışma tezgahına iki adet baklavalık yufka serin.

Yufkaları bir mutfak fırcası yardımı  ile tarçınlı tahini sürerek kaplayın. 

Tahinle kaplanan yufkaların üzerine istenilen miktarda toz şeker ve  bol toz ceviz serpiştirin. 1 veya  2 adet yaprak yufka ile tahinli cevizli yufkaları kapatın.

Tahinli Cevizli Çıtır çantaların  büyük görünümde olması isteniyorsa dikdörtgen şeklindeki yufkaları dörde , küçük çıtır çantalar elde edilmek isteniyorsa sekize bölerek kare şeklindeki tahinli cevizli yufkaları köşelerinden yukarı doğru çanta şeklini vererek kapatınız.

Pişme esnasında Tahinli cevizli çıtır çantaların açılmaması için temiz bir mutfak ipliği ile  ipliği bol bırakarak bağlayınız.* Tahinli cevizli çıtır çantalar piştikten sonra ipliği ayırınız.

Malzemeler bitene kadar işleme devam edin.

Önceden ısıtılmış 175 - 180 derecelik fırında Tahinli Cevizli Çıtır Çantaları yaklaşık 20 - 25 dakika altın sarısı renginde pişirin.

Tahinli Cevizli Çıtır Çantaların daha parlak görünümle sunumu yapılması isteniyorsa hazırlanacak bir şerbet ile  püskürtme yöntemi uygulanarak parlatılabilir veya sadece pudra şekeri serperek sunuma hazırlanır.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com





 


Popüler Tarifler