15 Şubat 2012

Kupta Armutlu Sarhoş


Kupta Armutlu Sarhoş

* 4 Kişilik

  • 4 adet iri –sulu sarı armut
  • Yarım limon suyu
  • 2 paket vanilya şekeri veya 1 adet vanilya çubuğu
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay bardağı kırmızı şarap
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası (üzerindeki tepeyi alınız)
  • 1 yemek kaşığı vanilyalı puding tozu
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 200 gr. sıvı krema veya krem şanti
  • 6 adet kedidili bisküvi
Süslemek için:

  • 200 gr. sıvı krema veya krem şanti
  • 1 paket vanilya şekeri
  • Konserve vişne vb. meyveler.
Hazırlanışı:

Armutları temizleyip çekirdeklerini ayıklayın.

Armutların kararmaması için yarım limon suyu sıkıp, püre haline getirin.

Bir tencerede armut püresi, 5 yemek kaşığı toz şeker,1 yemek kaşığı bal, 1 paket vanilya şekeri (vanilya çubuğu da kullanılabilir) ve 1 çay bardağı kırmızı şarabı kaynayana kadar pişirin.

Armutların pürüzsüz görünmesini istiyorsanız blenderda kısa bir süre ezin.

Ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı nişasta ve pudingi harmanlayıp, 3 yemek kaşığı su ile hafif ıslatın.

Kaynayan şaraplı armut püresinden bir miktar nişasta ve puding karışımına ekleyin karıştırın.

Karışımı tenceredeki armut püresine ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak şaraplı armutlu bir puding pişirin ve hafif soğutun.

200 gr. sıvı kremayı, 1 paket vanilya şekeri ve 1 yemek kaşığı toz şeker  ile çırpın.

Çırpılmış kremanın 100 gr.mını armutlu pudinge yavaş hareketlerle karıştırarak ilave edin.

Kedidili bisküvileri toz haline getirin.

Kupları, krema ile karıştırılan armutlu puding, kedidili bisküvi tozu , çırpılmış sıvı krema ve tekrar armutlu puding şeklinde sırayla döşeyin.

200 gr. kremayı, 1 paket vanilya şekeri ile çırpıp veya krem şanti , vişne vb meyvelerle kupların üzerlerini süsleyin.

Kolay aslında her şey!

Adını koyamadığım bir mutluluk.

Nefis bir tad!

Armutlu Kup!

Sarhoşluğum senin eserin!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                    PastalarTatlilar.com







Popüler Tarifler