6 Ocak 2014

Ayvalı Muska Tatlısı


Ayvalı Muska Tatlısı

Malzemeler:

  • 4 adet hazır yufka
  • 1 adet iri ayva
  • Çeyrek limon suyu
  • 3 - 4  yemek kaşığı ince toz şeker
  • 60 .70  gr. tereyağı
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 -2 tutam tarçın
  • 100 gr. ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş fındık tozu
Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı
Şerbet:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı ince toz şeker
Süslemek için:

  • Kavrulmuş fındık tozu vb.
  • Kaymak, dondurma vb.
Hazırlanışı:

1. Küçük bir tencerede 2 su bardağı su ve 2 su bardağı ince toz şekeri kaynatarak ayvalı muska tatlısının şerbetini hazırlayın.

Şerbeti soğuması için dinlendirin.

2. Ayvayı temizleyip kabuklarını soyun.

Kabukları soyulmuş ayvayı çeyrek limon suyu ile ovuşturup rendenin iri tarafıyla rendeleyin.

Rendelenmiş ayvaları , 1 paket vanilya şekeri , 3 – 4 yemek kaşığı ince toz şeker ile harmanlayın

Küçük bir tencerede önce tereyağını eritin, şekerli rendelenmiş ayvaları suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin ve 1 tutam tarçın ilave edin.

Ceviz içini , 1 tutam tarçın, 1 yemek kaşığı kavrulmuş fındık tozu ile harmanlayın.

Harmanlanan tarçınlı ceviz içi ve fındık tozunu pişen ayvalara karıştırıp kısa bir süre harcı karıştırın ve ılıması için kısa bir süre dinlendirin.

3. Çalışma tezgahına yufkaları üst üste yayın. Yaklaşık 7 - 7,5 cm genişliğinde şeritler kesin.


Yufka şeritlerin ucuna 1 -1, 5 tatlı kaşığı kadar ayvalı cevizli harcı yerleştirip yufka şeriti üçgen / muska şeklinde sarın.

* Yufkaların kurumaması ve şeritlerin kolay sarılabilmesi için şekerli su serperek ıslatmanız önerilir.

4. Derin bir tava veya tencerede bol kızgin yağda ayvalı muska tatlısını kızartıp daha önceden hazırlanan soğuk şerbette kısa bir süre bekletin ve ayvalı muska tatlısını şerbetten çıkartın.

Ayvalı muska tatlısını kavrulmuş fındık veya ceviz içi , kaymak , dondurma vb. ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com










Popüler Tarifler