5 Ocak 2014

Biberli Çiçek


 Biberli Çiçek

Malzemeler:

  • 200 ml. ayçiçek yağı
  • 3 adet yumurta (M)
  • 2 çay bardağı ince toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı bourbon vanilya şekeri
  • 1 -1,5 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 200 -225 gr. elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:

  • 400 gr. sıvı krema
  • 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 paket krema sıkıştırıcısı
  • Tatlı toz biber
Hazırlanışı:

Derin bir kapta ayçiçek yağı, 3 adet yumurta (M), 1 tatlı kaşığı bourbon vanilya şekeri ve ince toz şekeri çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene kadar çırpın.

200 -225 gr. un, mısır nişastası ve kabartma tozunu eleyerek harmanlayın.

Harmanlanan un, mısır nişastası ve kabartma tozunu şekerle çırpılan yumurtalı yağ karışımına ekleyip biberli çiçek hamurunu kısa bir süre daha çırpıcının orta devri ile çırpın.

*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha un eklenebilir.

Biberli çiçek hamurunu iki ayrı kaba paylaştırıp kaplardan birindeki biberli çiçek hamuruna
 1 -1,5 çay kaşığı toz biber ve yarım tatlı kaşığı kadar bourbon vanilya şekeri ilave edip tahta bir kaşıkla vb. karıştırın.

Muffin / Cupcake kalıbına kağıt kek kalıpları yerleştirin.

Kağıt kek kalıplarına 1 tatlı kaşığı biberli , 1 tatlı kaşığı bibersiz hamurdan olmak üzere yaklaşık iki üç tatlı kaşığı kadar biberli çiçek hamurunu paylaştırın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 -30 dakika biberli çiçek muffinleri pişirin.

Biberli çiçek muffinleri soğuması için dinlendirin.

Cam derin bir kapta 400 gr. sıvı kremayı,  5 -6 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 paket krema sıkıştırcısı ile çırpıcının yüksek devri ile çırpın.

Çırpılmış krema ve tatlı toz biber ile Biberli Çiçekleri süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com






Popüler Tarifler