30 Ocak 2014

Limon Kokulu Kek



Malzemeler:

  • 2 adet yumurta (M)
  • 1 su bardağı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:

  • Yarım limon suyu
  • 5 -6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 200 gr. bitter çikolata
  • Pasta süsü şekerleri vb.
Hazırlanışı:

Derin bir kapta 2 adet yumurta, 1 fiske tuz, ince toz şeker, 1 paket vanilya şekerini çırpıcının yüksek devrinde köpürene ve şekerler eriyip açık renkli bir krema halini alana kadar çırpın.

Limon  kabuğu rendesini ilave edin.

Krema halinde çırpılan şekerli yumurtalara 1 su bardağı süt, yarım su bardağı ayçiçek yağı, 2 su bardağı elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip kısa bir süre çırpıcının orta devri ile limon kokulu kek hamurunu karıştırın.

Limon Kokulu Kek hamuruna 3 yemek kaşığı mısır niştası ilave edip tahta bir kaşık veya pasta karıştırma spatulası ile hamuru karıştırın.

*Unun kalitesine gore un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha un ilave edilebilir.

Kek kalıbını yağlayıp unlayın.

Önceden ısıtılmış 180  derecelik fırında yaklaşık 40 - 50 dakika Limon Kokulu Keki pişirin.

Limon Kokulu Keki soğuması için dinlendirip kalıptan çıkarın.

Küçük bir kasede 5 -6 yemek kaşığı elenmiş pudra şekeri, yarım limon suyu ve 3 yemek kaşığı sıcak suyu pürüzsüz bir sos elde edene kadar karıştırın.

Limonlu sosu kekin üzerine döşeyin. Limonlu sosun kuruması için yaklaşık 1 -2 saat bekleyin.

Limon Kokulu Keki benmari usulü eritilmiş çikolata ve pasta süsleme şekerleri vb. ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastlarTatlilar.com





Popüler Tarifler