27 Nisan 2014

Cheesecake`li Bahar



Cheesecake`li Bahar

Malzemeler:

Cheesecake Taban Hamuru

  • 125 gr. tereyağı / margarin
  • 2 küçük kahve fincanı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (üzerindeki tepeyi alınız.)
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 adet yumurta (M)
  • 250 gr. elenmiş un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Cheesecake Krema:

  • 1 kilo labne peyniri
  • 150 gr. sade yoğurt  (% 3,5 yağlı)
  • 200 gr. sıvı krema
  • 4 adet yumurta sarısı (M)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ince toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 3,5 – 4 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
Süslemek için:

  • Ahududu, yaban mersini, karadut vb. meyveler.
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı:

1. Cheesecake Taban Hamuru

Derin bir kaba 250 gr. unu, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ile harmanlayarak eleyin.

Elenmiş una, 1 adet yumurta, 125 gr. tereyağı / margarin, 1 fiske tuz, 1 paket vanilya şekeri ve 2 küçük kahve fincanı ince toz şekeri ilave edip, el ile pürüzsüz bir Cheesecake taban hamuru yoğurun.

*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa 1 yemek kaşığı kadar daha un ilave edilebilir.

Cheesecake taban hamurunu 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ile son kez kısa bir süre yoğurup temiz bir folyoya sarın.

Cheesecake taban hamurunu dinlenebilmesi için 30 dakika buzdolabında bekletin.

26 – 28 cm`lik kilitli kek kalıbın yan yüzeylerini yağlayıp unlayın, kalıbın tabanına yanmaz kağıt yerleştirin.

Fırın önceden 160 derecede ısıtın.

Dinlenen hamuru kilitli kalıbın büyüklüğü ölçüsünde açıp kilitli kalıba yerleştirin, bir çatal vb. yardımı ile cheesecake taban hamurunda delikler açınız. Taban hamurunun üzerine tekrar yanmaz kağıt yerleştirip üzerini kuru baklagillerden ağırlıklar yerleştirin.

*İsteğe bağlı olarak  kalıbın yan yüzeyleri de taban hamuru ile kaplanıp çanak şeklinde bir taban hazırlanabilir.

Önceden ısıtılmış fırında Cheesecake Taban Hamurunu yaklaşık 15 -20 dakika pişirin.

Cheesecake Taban Hamurunun üzerindeki kuru baklagillerden olusan ağırlığı ve yanmaz kağıdı kaldırıp yaklaşık 5 dakika kadar daha fırında bekletiniz.

Cheesecake  taban hamurunu soğuması için dinlendirin.

2. Cheesecake Krema:
                                                  
Derin bir kapta 1 kilo labne peyniri, 150 gr. yoğurt, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 paket vanilya şekeri  ve 1 su bardağı ince toz şekeri tahta bir kaşıkla karıştırın.

Ayrı cam  vb. bir kapta 200 gr. sıvı kremayı 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpın.

Çırpılmış kremayı da daha önceden karıştırılan yoğurtlu peynirli kremaya ekleyin.

Yumurta sarılarını hazırlanan peynirli yoğurtlu kremaya tek tek ekleyip her yumurta için yaklaşık 3 - 4 dakika kadar çırpıcının yüksek devri ile kremayı çırpın.

Cheesecake kremaya yarım limon kabuğu rendesi ve 3,5 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastasını kremaya yavaş yavaş eleyin. Mısır nişastasını eleme işlemi esnasında kremayı çırpma işlemine devam edin.

*Cheesecake kremanın kıvamının akıcı olduğu düşünülüyorsa yarım yemek kaşığı kadar daha mısır nişastası ekleyiniz.

3. Daha önceden pişen Cheesecake taban hamurunun üzerine istenilen miktarda meyvelerin aralarında boşluklar  bırakarak ahududu, yaban mersini vb. meyveler yerleştirin.

Cheesecake kremayı da meyveli taban hamurunun üzerine döşeyin.

Cheesecake`li Bahar Pastasını önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 1 – 1 ,5 saat pişirin.

Cheesecake`li Bahar Pastasını pudra şekeri ve taze meyvelerle  süsleyin.

Orada bir bahçe var.

Bak diyecek…

Baharla,

Cheesecake`li Aşk en güzel şey!

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com






Popüler Tarifler