4 Nisan 2014

Kremalı Krep Pasta




Malzemeler:

Krep Hamuru

  • 6 adet yumurta (M)
  • 2 büyük kahve fincanı süt
  • 1 fiske tuz
  • 3 - 4 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 3 büyük kahve fincanı elenmiş un
Krema

  • 330 gr. sıvı krema
  • 1,5 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 -3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 paket krema sıkıştırıcısı
Süslemek için

  • Ahudu, karadut, yaban mersini vb. taze meyveler
  • Pudra şekeri
  • Taze nane yaprakları
Hazırlanışı:

1. Derin bir kapta yumurtalar, süt, 1 fiske tuz. 2 paket vanilya şekeri ve ince toz şekeri tahta bir kaşıkla karıştırın.

Unu Krep hamuruna eleyin ve çırpıcının yüksek devri ile pürüzsüz bir krep hamuru elde edene kadar çırpın.

*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa az miktarda un ekleyin veya krep hamurunun koyu kıvamda olduğu düşünülüyorsa az miktar daha süt ekleyin. Krep hamurunun akıcı kıvamda olmasına özen gösteriniz.

Krep hamurunu yaklaşık 15 -20 dakika dinlendirin.

Teflon tavayı ayçiçek yağı vb. ile yağlayın.

Kızgın tavaya birer kepçe olmak krep hamuru akıtarak hamuru tavaya yayın ve mümkün olduğu kadar iki yüzeyini eşit miktarda kızartarak, ince krepler hazırlayın.

2. Sıvı kremayı, 2 -3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 paket krema sıkıştırıcı toz ile çırpıcının yüksek devri ile çırpın.

Çırpılmış kremaya 1,5 yemek kaşığı labne peyniri ekleyip kremayı kısa bir süre daha çırpın.

*Şeker miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha toz şeker ilave edilebilir.

3. Hazırlanan kremayı kreplerin aralarına 1 yemek kaşığı kadar olmak üzere pasta spatulası ile ince bir tabaka şeklinde yayın.

Tüm malzemeler bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Kremalı Krep Pastayı taze meyveler, taze nane yaprakları ve pudra şekeri ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com







Popüler Tarifler