15 Nisan 2014

Muffin Kalıbında Brioche




*Muffin Kalıbında yaklaşık 20 adet

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 250 gr. süt
  • 1 paket yaş maya (42. gr)
  • 500 gr. elenmiş un
  • 125 gr. tereyağı /margarin
  • 2 adet yumurta (M)
  • 1 küçük kahve fincanı ince toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
Süslemek için:
  • 1 -2 adet yumurta sarısı
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı:

1. Derin bir kaba 500 gr. unu eleyin.

Küçük bir tencerede 250 ml. sütü 2 yemek kaşığı ince toz şekerle karıştırın, orta ateşte hafif ılıtın.

Yaş mayayı ılık şekerli sütün içerisinde tahta bir kaşıkla karıştırarak eritin.

Elenmiş unun ortasını açıp,  maya ve şekerle karıştırılmış ılık sütü elenmiş unun orta kısmını ıslatıp, el ile brioche hamurunu kısa bir süre yoğurun


Brioche hamurunu yaklaşık  20 - 30 dakika sıcak bir ortamda bekletin.

2. 125 gr. tereyağını / margarini orta ateşte ılıtarak eritin.

Mayalanan Brioche hamurunun üzerine 1 küçük fincan toz şeker serpiştirin.

Erimis tereyağı / margarin, 2 adet yumurta , 1 fiske tuz, 1 limon kabuğu rendesini de mayalanmış şekerli brioche hamuruna ekleyip çırpıcının hamur karıştırma uçlarıyla yüksek devirde pürüzsüz bir brioche hamuru elde edene ve hamur kaba yapışmayana kadar brioche hamurunu karıştırın.

1 yemek kaşığı kadar unu Brioche hamurunun üzerine eleyerek serpiştirin.

Brioche hamur kabını hava almayacak şekilde ikinci kez temiz bir folyoya sarın, folyonun üzerini mutfak havlusu vb. ile kaplayın.

Brioche hamurunu ikinci kez yaklaşık  30 – 40 dakika sıcak bir ortamda bekletin

3. Muffin kalıbına muffin kağıtları yerleştirin veya sadece muffin kalıplarını yağlayıp unlayın.

Fırını 200 derecede önceden ısıtın.

Hamuru çalışma tezgahına alın.

Sıvı yağ ile ıslatılmış büyük çorba kaşığı vb. ile hamurdan muffin kalıplarının büyüklüğü ölçüsünde brioche hamurlar keserek muffin kalıplarına yerleştirin.

Briochelerin üzerini mutfak fırcası ile yumurta sarısı sürün.

Brioche`lerin orta kısmını hafif bastırın, açılan oyukların üzerine tekrar küçük yuvarlak hamurlar yerleştirin.

*Brioche`lerin üzerine yerleştirilecek küçük yuvarlak hamurları krema sıkma torbasının ucuna büyük çapta bir uc yerleştirerek brioche`lerin üzeri süslenebilir.

Küçük yuvarlak briochelerin üzerine de yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30 -35 dakika Muffin kalıbında Briocheleri pişirin.

Brioche`lerin üzerini pudra şekeri ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com






Popüler Tarifler