23 Nisan 2014

Çiçek Açtı Kurabiye



Çiçek Açtı Kurabiye

Yaklaşık 15 - 20 adet Çiçek Açtı Kurabiye

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı / margarin ( 70 -80 gr.)
  • 1 yumurta sarısı (M)
  • 1 küçük kahve fincanı doğal esmer şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 3 küçük kahve fincanı elenmiş un
Süslemek için:

  • 200 gr. beyaz blok çikolata kuvertür
  • Yenilebilir taze çiçekler (hercai menekşe, yabani menekşe vb.)
Hazırlanışı:

Derin bir kapta 1 yemek kaşığı (yaklaşık 70 -80 gr.) tepeleme tereyağı / margarine, 1 küçük fincan doğal esmer şeker, 1 fiske tuz, 1 paket vanilya şekeri ve 1 yumurta sarısını çırpıcının yüksek devri ile yaklaşık 6 -8 dakika şekerler eriyene kadar çırpın.

2, 5 – 3 küçük fincanı unu ve yarım çay kaşığı tarçını eleyerek Çiçek Açtı kurabiye hamuruna ekleyin. El ile Çiçek Açtı kurabiyeyi pürüzsüz bir şekilde yoğurun.

*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha un ilave edilebilir.

Çiçek Açtı Kurabiye hamurunu temiz bir folyoya sarın dinlenebilmesi için yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin.

Muffin kalıbına yanmaz muffin kağıtları yerleştirin.

Çalışma tezgahında , dinlenen hamuru el ile uzun rulo haline getirin , yaklaşık 2 cm aralıklarla eşit şekilde Çicek Açtı Kurabiyeler kesin.

Kurabiyeleri muffin kağıtlarının içerisinde , önceden ısıtılmış 180 – 190 derecelik fırında yaklaşık 15 -20 dakika pişirin.

Çiçek açtı kurabiyeleri soğuyabilmesi için bir süre dinlendirin, muffin kalıplarından ayırın.

200 gr. beyaz blok çikolatayı benmari usulü eritin.

Çiçek Açtı Kurabiyeleri eritilmiş beyaz çikolata ile kaplayıp temizlenmiş taze yenilebilir çiçeklerle süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com






Popüler Tarifler