10 Kasım 2011

Çikolatalı Ağaç Pastası


Çikolatalı Ağaç Pastası

Malzemeler

*Kilitli Geçmeli kek kalıbı

500gr. Tereyağı veya margarin
250gr. Toz şeker
250 gr. Pudra şekeri
1 paket vanilya şekeri
7 adet yumurta
1 tutam tuz
7 damla rum veya limon aroması
300 gr. Elenmiş un (yaklaşık 2 su bardağı)
100gr. Nişasta
100gr. Patates unu
400 gr. Kuvertür çikolata


Hazırlanışı:

5 yumurtanın sarısını ve beyazlarını ayırın.

Oda sıcaklığında yumuşamış Tereyağı (margarine), toz şeker, pudra şekeri ve vanilya şekerini bir çırpıcı yardımıyla şekerler eriyene kadar, pürüzsüz bir krema halini halana kadar yüksek devirde çırpın.

2 yumurta ve daha önceden ayrılan 5 yumurtanın  sarısını yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Rum veya limon aromasını ilave edin.

 Unu , nişastayı ve patates ununu derin bir kapta eleyerek karıştırın.

Yumurtalar ve şeker ile çırpılan  pürüzsüz krema şeklindeki tereyağlı (margarinli) karışıma kaşık kaşık un karışımını ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Yumurta beyazlarını derin cam bir kapta kar gibi beyaz olana kadar bir tutam tuz ile çırpın.

Çırpılan yumurta aklarını da hamura tahta bir kaşıkla ekleyip yavaş yavaş karıştırın.

26 veya 28 cm çapında kilitli geçmeli kek kalıbının tabanına yanmaz bir kağıt kaplayın.

Fırının 220 derecede ısıtın. Fırının ızgara kısmını kullanın.


İki yemek  kaşığı hamuru kalıba düzgün bir şekilde yayın yaklaşık bir buçuk dakika
(1,5 dak.) pişirin. Bu işlemi hamurunuz bitene kadar tekrarlayın. Her seferinde iki yemek kaşığı kek hamuru ve 1,5 dak. kadar pişirme…

Verilen ölçüler 26cm lik kilitli geçmeli kek kalıbının tamamı içindir. Çalışma süresi yaklaşık bir saattir.


Pişen keki bir gün veya en az altı yedi saat bekletmenizi öneririm.

Dinlenen kekin yanlarını veya tabanını bir bıçak yardımı ile traşlayınız.




Üzerini  400 gr. çikolatalı kuvertür ile kaplayın.

Çikolatalı kuvertür  ile kaplama işlemini iki aşamada da yapabilirsiniz. 200 gr. Çikolatalı kuvertür + 200 gr. Çikolatalı kuvertür.

Üzeri değişik şekerlemeler veya çikolatalı yapraklar ile süslenilebilir. Çikolatalı Ağaç Pastası metal kapalı kutularda en az iki hafta tazeliği bozulmadan saklanılabilir.



Şimdi Çikolatalı Ağaç Pastasının önünde diz çökmeli ve her bir halkayı saymalı,

açık ve   koyu renkli halkalari tek tek saymalı…
 Kesilmiş bir ağaç gövdesi üzerindeki halkalar,  okumasını biliyorsan sana çok şeyler anlatır.

Aklına birşey gelmiyor mu?


"Tok Tok" sesi yaş ağaç
"Tak Tak" sesi "fena değil"
"Tın Tın" sesi "güzel, iyi kurumuş"
    
“Hmmmmm”   sesi “Harikaaaaaaaaa!”

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com











PastalarTatlilar.com

Popüler Tarifler